Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Διαδικτυακό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του Δ.Κορδελιού – Ευόσμου (video)

Published

on

Οι δημιουργοί και οι συντελεστές ανέβασαν το ποίημα «Ποτέ Ξανά» και ευχήθηκαν διαδικτυακά ο κορωνοϊός να «ξορκιστεί» και ανθρωπότητα να ξεχάσει όλα όσα την «πλήγωσαν».

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν για τον πολυγραφότατο και πολυβραβευμένο Ποιητή – Συγγραφέα- τ. Γυμνασιάρχη του 1ου Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Αρη Μπιτσώρη και κίνητρο δημιουργίας για τη θεατρική ομάδα του δήμου η πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα προστασίας, οι οδηγίες πρόληψης, η καραντίνα, οι αποστάσεις ασφαλείας, οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, ο θάνατος, οι πολλαπλές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας, ακόμη και η τηλεκπαίδευση με την τηλεργασία.

Η θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ανέβασε το ομώνυμο ποίημα του κ.Μπιτσώρη «Ποτέ Ξανά», ξεδίπλωσε το ταλέντο της και με ιδιαίτερη θεατρική και υποκριτική δεινότητα, το δραματοποίησε και το παρουσιάζει δικτυακάι, σε σκηνοθεσία της Ρίτσας Γεωργιάδου.

Στόχος των δημιουργών και των συντελεστών είναι να διασκεδάσουν και να προβληματίσουν το κοινό και μέσα από τους επίκαιρους και καυστικούς, λιτούς και εύστοχους « Αριστοφανικούς» στίχους του Άρη Μπιτσώρη – να ευχηθούν διαδικτυακά – σε όλους – εν όψει της νέας χρονιάς, ο κορονοιός να «ξορκιστεί», τα απαγορευτικά μέτρα να «εξαφανισθούν» και η ανθρωπότητα να «ξεχάσει» όλα όσα την πλήγωσαν, την στεναχώρησαν, την περιόρισαν και την εγκλώβισαν!

«Για άλλη μια φορά η συνέργεια της Ποίησης και του Θεάτρου αποδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο και την συμβολή των Τεχνών στην καταγραφή της Ιστορίας που γίνεται μέσα από την ανάδειξη και την προβολή σημαντικών γεγονότων κάθε εποχής.» Συγχαρητήρια στον γνωστό και αγαπητό συντοπίτη μας ποιητή – συγγραφέα και καθηγητή μου στο Γυμνάσιο κ. Άρη Μπιτσώρη, ο οποίος για άλλη μια φορά με την χειμαρρώδη γραφή του, μας δίνει, την «ποιητική εικόνα» της παγκόσμιας καθημερινότητας στην εποχή ντου κορονοιού. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στην θεατρική ομάδα του δήμου μας η οποία το δραματοποίησε και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, μας το παρουσιάζει διαδικτυακά, προς τέρψη και σκέψη όλων μας » δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου.

Μεταξύ των ηθοποιών της θεατρικής ομάδας είναι και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος αποτελεί μέλος της τα τελευταία χρόνια και συμμετείχε σε παραστάσεις.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώτα Αθανασίου, Ελισσάβετ Ατματζίδου, Κώστας Αυγιτίδης, Εύα Βασιλού, Κωνσταντίνα Γαλάνη, Μερόπη Γασπαράτου, Ρίτσα Γεωργιάδου, Λάζαρος Γρηγοριάδης, Γεωργία Δάρτση, Κέλλυ Δραγατά, Μαρία-Σοφία Ιωάννου, Πελαγία Καραϊλή, Δόμνα Κατσουπάκη, Κώστας Λαχουσίδης, Θεοδώρα Λαχουσίδου, Μανόλης Λιόλιος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Σοφία Μιχαηλίδου, Ντίνος Μπαϊραμπάς, Άρης Μπιτσώρης, Στέλιος Μπουϊκίδης, Σάββας Παυλίδης, Μαρκέλλα Σαββίδου, Βασίλης Σαρίκος, Έλσα Σατσόγλου, Άννα- Μαρία Τόττη, Κώστας Φραγκάλας, Νίκος Χριστοφορίδης, Μαρίνα Ψειράκη 

………………………….. 

Σκηνοθεσία – Οργάνωση Παραγωγής: Ρίτσα Γεωργιάδου 

Λήψη Εικόνας – Μοντάζ: Στέλλα Δέλιου 

Ήχος – Μιξάζ: Θάνος Μυλωνάς 

Στο Πιάνο αποσπάσματα των “River flows in you”, “Maybe” του συνθέτη Yiruma: Σάββας Παυλίδης 

Γραφιστική Επιμέλεια: Μαρία Γιαννακίδου 

Οπτικοακουστικά Μέσα: Απόστολος Κύρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement