Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Εργαζόμενοι Δ.Κορδελιού Ευόσμου: Ο νταής που χτύπησε υπάλληλο Καθαριότητας είναι πατέρας δημοτικού συμβούλου

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους για το περιστατικό με την επίθεση δημότη σε βάρος υπαλλήλου της καθαριότητας

Την καταγγελία πως ο πολίτης που χτύπησε εργαζόμενο στην καθαριότητα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος του απορριμματοφόρου είναι πατέρας εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και κουμπάρος του δημάρχου κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως το Σωματείο των Εργαζομένων συνόδευσε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε καταγγελία ώστε να γίνουν συστάσεις στον δημότη, για να μην τολμήσει να το επαναλάβει, όπως απείλησε.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου απαιτούν από τον δήμαρχο να λάβει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους για τα φαινόμενα βίας, δημοτών εναντίον των εργαζομένων και του εργασιακού bullying που υφίστανται συνάδελφοι. 

Επίσης, καλούνται όλες και όλοι οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν στο Δ.Σ. του Σωματείου τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα φαινόμενα βίας, σωματικής ή λεκτικής, το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι τραμπουκισμοί, οι επιθέσεις και οι απειλές εναντίον εργαζομένων του Δήμου, καλά κρατούν με την ανοχή του Δημάρχου. 

Το Σάββατο 9-7-2022, στις 5:30 το πρωί, συνάδελφος της υπηρεσίας καθαριότητας, εν ώρα υπηρεσίας, δέχθηκε επίθεση με γροθιές, από δημότη που «ενοχλήθηκε» από το θόρυβο του απορριμματοφόρου. Ο νταής δημότης είναι πατέρας εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου. Ευτυχώς, που ένας άλλος δημότης ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο κατάστημα, παρενέβη, τον τράβηξε επάνω από τον συνάδελφο και γλυτώσαμε τα χειρότερα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου, τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή του την πράξη. 

Θα πρέπει να γνωρίζει αυτός ο τραμπούκος, ότι, ο εργαζόμενος τον οποίο χτύπησε, είναι ένας άνθρωπος που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα, ο οποίος παλεύει καθημερινά για το μεροκάματο, είναι πατέρας τριών (3) παιδιών με ειδικές ανάγκες και παλεύει καθημερινά να βγάλει το μεροκάματο για να συντηρήσει την οικογένεια του, κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, τις οποίες όλοι εμείς ούτε να το διανοηθούμε δεν μπορούμε. 

Δεν γνώριζε ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν εντολές; 

Εάν ο εν λόγω «κύριος» ενοχλήθηκε, γιατί δεν έκανε τα παράπονα του στο Δήμαρχο, που όπως έχουμε μάθει είναι και κουμπάροι; 

Γιατί δεν το είπε στο γιο του, να το φέρει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Μήπως θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι ο εύκολος στόχος και μπορεί ο καθένας να τους χρησιμοποιεί ως σάκο του μποξ;

Ποια ήταν όμως, η αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά γι’ αυτό το γεγονός; 

Μια ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ανέφερε, ότι εάν ο εργαζόμενος, με τα τόσα προβλήματα, θέλει να καταγγείλει το γεγονός και να προσφύγει δικαστικά θα τον στηρίξουν. Στην πραγματικότητα πέταξε το μπαλάκι στον ίδιο τον εργαζόμενο. 

Γιατί ο Δήμαρχος δεν κατέθεσε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα; 

Γιατί δεν ζήτησε την αυτεπάγγελτη δίωξη του συγκεκριμένου ατόμου; 

Γιατί δεν ζήτησε να γίνουν συστάσεις στο συγκεκριμένο άτομο, ο οποίος απείλησε τον εργαζόμενο ότι και την επόμενη φορά θα ξανακάνει το ίδιο; 

Μήπως ο στόχος του Δημάρχου ήταν να μην καταγραφεί το συμβάν;

Γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι ο συνάδελφος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση;

Γνωρίζει ότι και η σύζυγος του είναι σε παρόμοια κατάσταση και από το Σάββατο ζούνε με το φόβο μήπως συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο, όπως υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο τραμπούκος δημότης ή και χειρότερο ακόμη;

Ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει με τον συνάδελφο και να μάθει πως είναι; Δυστυχώς  ΟΧΙ !!!

Να τον ενημερώσουμε εμείς λοιπόν, ότι ο συνάδελφος και η σύζυγος του, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ειδικά η σύζυγος του, η οποία με λυγμούς μας εξιστόρησε πως ένιωσε όταν γύρισε σπίτι ο σύζυγός της και τον είδε και για το φόβο μήπως ξανασυμβεί αυτό και τι θα γίνουν τα παιδιά τους.

Αλήθεια αυτή είναι η πρακτική που ακολουθούν σε ανάλογες περιπτώσεις οι Δήμαρχοι;;; 

Ούτε καν μια επίσημη ανακοίνωση που να καταγγέλλει το γεγονός;

Να του δώσουμε λοιπόν, συγχαρητήρια! Για άλλη μία φορά ηχηρά Απών!

Σήμερα Κυριακή, το Σωματείο των Εργαζομένων, συνόδευσε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε καταγγελία ώστε να γίνουν συστάσεις στο τραμπούκο δημότη, για να μην τολμήσει να το επαναλάβει, όπως απείλησε το συνάδελφο. 

Ένα άλλο περιστατικό βίας, αυτή τη φορά λεκτικής, έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου, για δύο μέρες, δικηγόρος του Δήμου, με σχέση πάγιας αντιμισθίας (επί της ουσίας υπάλληλος του Δήμου), τηλεφωνούσε σε συναδέλφισσα, προϊσταμένη Τμήματος για να της ζητήσει να δώσει 5 μέρες άτυπη άδεια, στην αδερφή του, η οποία είναι επίσης εργαζόμενη του Δήμου, λόγω γάμου, επιπλέον των 5 ημερών που νόμιμα δικαιούται. Της  ανέφερε μάλιστα ότι, ο Δήμαρχος είναι ενήμερος του θέματος. Όταν η συναδέλφισσα αρνήθηκε να το κάνει γιατί είναι παράνομο, αυτός της είπε ότι, εάν συμβεί οτιδήποτε θα την καλύψει αυτός!!! Με ποια ιδιότητα άραγε; Όταν συνέχισε να αρνείται η συναδέλφισσα, έγινε έξαλλος και άρχισε τις απειλές. Η εργαζόμενη, άμεσα ενημέρωσε τον προϊστάμενο της, την αρμόδια Αντιδήμαρχο και τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε άγνοια. Ο παραπάνω Δικηγόρος, όταν διαπίστωσε ότι η συναδέλφισσα άρχισε να ενημερώνει τους ανώτερους της, επικοινώνησε μαζί της από άλλο νούμερο! γιατί του απέκλεισε το πρώτο, που την είχε καλέσει και συνέχισε τις απειλές. Επίσης, όπως της μετέφερε η Αντιδήμαρχος, είχε την απαίτηση να ζητήσει συγγνώμη η εργαζόμενη από τον ίδιο και την αδερφή του, γιατί τάχα τους αναστάτωσε! Τόσο θράσος!

Η συναδέλφισσα υπέστη τέτοιο σοκ από το συμβάν, που επισκέφτηκε ψυχίατρο και τώρα είναι με αγωγή.

Γεννώνται όμως εύλογα ερωτηματικά

Με ποιο δικαίωμα ο εν λόγω κύριος και μάλιστα δικηγόρος, ζητάει από μια υπάλληλο να παραβεί το νόμο; Από που αντλεί άραγε αυτό το θράσος και επικαλείται ότι ο Δήμαρχος είναι ενήμερος;

Με ποιο τρόπο θα την κάλυπτε, όπως είπε ο ίδιος; 

Όπως είναι γνωστό η Νομική Υπηρεσία του Δήμου υπάγεται στο Γραφείο του Δημάρχου και οι Δικηγόροι αναφέρονται απευθείας στο Δήμαρχο. 

Ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει ο Δήμαρχος, απέναντι στις παράνομες απαιτήσεις και το bullying  από το δικηγόρο;

Τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμαρχος απέναντι στο δικηγόρο, που παρακινεί εργαζόμενους να παρανομήσουν, εμπλέκοντας μάλιστα τον ίδιο το Δήμαρχο, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά είναι σε γνώση του;

Θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του;

Γιατί ο Δήμαρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει καταγγείλει ούτε αυτό το γεγονός;

Γιατί ο Δήμαρχος, «ενδιαφέρθηκε» και τηλεφώνησε στην συναδέλφισσα, όταν έμαθε από τον πρόεδρο του Σωματείου ότι είμαστε στο αστυνομικό τμήμα;

Ήθελε να την ενθαρρύνει ή να την αποθαρρύνει από το να προχωρήσει σε καταγγελία;

Όπως ήταν φυσικό το Σωματείο μας συμπαραστάθηκε στην συναδέλφισσα και την Παρασκευή βρέθηκε μαζί της στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταθέσει καταγγελία, ώστε, να γίνουν συστάσεις στον δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την χυδαία επίθεση και εξύβριση που δέχθηκε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας, από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, μέσα στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου, ο οποίος ούτε αντέδρασε, ούτε έκανε και κάποια ενέργεια, απέναντι  στον Αντιδήμαρχό του.

Η συχνότητα των επιθέσεων εναντίον των εργαζομένων, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αυτή η απαθής στάση της Διοίκησης του Δήμου και του κυρίου Δημάρχου προσωπικά, και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, είναι που δίνουν το πράσινο φως σε όσες και όσους, είτε δημότες, είτε εργαζόμενους, είναι επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος,  τρία χρόνια τώρα κωφεύουν και δείχνουν αδιαφορία για όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Φυσικά όταν πρόκειται για εργαζόμενους ή δημότες οι οποίοι είναι ημέτεροι, τότε τα αντανακλαστικά του Δημάρχου λειτουργούν άριστα!

Απαιτούμε από το Δήμαρχο, εδώ και τώρα, να λάβει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους για τα φαινόμενα βίας, δημοτών εναντίον των εργαζομένων και του εργασιακού bullying που υφίστανται συνάδελφοι μας. 

Καλούμε, όλες και όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν στο Δ.Σ. του Σωματείου μας τέτοια φαινόμενα.

Αυτά τα φαινόμενα, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν κάποιοι, θα χτυπηθούν στην ρίζα τους και όσοι επιμένουν να τα προκαλούν, να ξέρουν ότι θα μας βρούνε μπροστά τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων. Έχουμε αποδείξει ότι απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας, κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement