Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Μεγάλη «μάχη» στον Δ.Κορδελιού – Ευόσμου για έκτακτη αιμοδοσία

Θα πραγματοποιηθούν οκτώ έκτακτες και εξαιρετικά- επείγουσες δράσεις προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις αίματος

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοασίας Π.Ο.Σ.Ε.Α, ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ) ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» και η πρωτοβουλία του Ομίλου ΣΚΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνδιοργανώνουν και παραχωρούν κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Η κοινή συνέντευξη θα δοθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου με θέμα τις οκτώ έκτακτες και εξαιρετικά- επείγουσες δράσεις που αναλαμβάνουν, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις αίματος, οι οποίες θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν: 

– ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός
– 
η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας – ΚΕΠ κ.  Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή   
– ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοασίας ΠΟΣΕΑ κ. Θεολόγος Ζώτος
– ο Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος  και  
– η Πρόεδρος Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου ΚΑΙ  οι Πρόεδροι των Ποδοσφαιρικών Ομάδων  

– «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» Νίκος Δεμερτζής  
– «Α.Π.Σ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» Θεόφιλος Ορφανίδης 

«Επειδή η παρατεταμένη και πρωτόγνωρη περίοδος της πανδημίας που διανύουμε, «χτύπησε» πολύ σκληρά την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και το ΑΙΜΑ από ανεκτίμητο, έγινε δυσεύρετο με συνέπεια, οι μεταγγιζόμενοι συνάνθρωποι μας να υπομεταγγίζονται όλο αυτό το διάστημα λογω των τραγικών ελλείψεων αίματος στη χώρα μας, ο Δήμος μας- δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες και την ανθρώπινη ευθύνη που μας αναλογεί, μπροστά σ αυτό το επείγον πρόβλημα που αφορά τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος και εκπέμπουν εδώ και καιρό κραυγή απόγνωσης για τις δραματικές ελλείψεις αίματος στη χώρα μας . Στην μάχη για την ΝΙΚΗ της Ζωής, όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες. Είναι στο χέρι μας, το γράφει η αιματοβαμμένη ιστορία μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.


«Για άλλη μια φορά δίνουμε το προβάδισμα στις ανθρώπινες ανάγκες και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης και με σεβασμό και αγάπη προς τους πάσχοντες θαλασσαιμικούς, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα οκτώ διαδραστικών δράσεων και στις δύο Κοινότητες μας. Και οι οκτώ δράσεις μας έχουν στο επίκεντρο τους την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία ήταν – είναι και θα είναι πάντα η πρώτη κινητήρια δύναμη της ζωής όλων μας, για αυτό πρέπει όχι μόνον οι συνδημότες μας αλλά όλοι οι Θεσσαλονικείς εφόσον μπορούν να συμμετέχουν , να το κάνουν με αγάπη και ενσυναίσθηση» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας -ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή.


«Προσκαλούμε και περιμένουμε όλους τους δημοσιογράφους της πόλης μας, φίλους και υποστηρικτές του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, να είναι παρόντες στην κοινή μας συνέντευξη, να δώσουν προτεραιότητα, να μεταδώσουν την επείγουσα έκκληση μας για αιμοδοσία και να κρατούν στην επικαιρότητα το προσεχές διάστημα τις δύο δράσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος Κορδελιού τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Βιώνουμε ίσως την δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων ετών. Η έλλειψη αίματος είναι τεράστια» δήλωσε ο Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος.


«Στη χώρα μας οι ελλείψεις αίματος είναι σε έξαρση τους θερινούς μήνες, στις γιορτές, στις κακοκαιρίες και φέτος λόγω Κορωνοϊου προστέθηκαν πολλά επιπλέον προβλήματα με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία να μην εχουν την δυνατότητα να λάβουν ολοκληρωμένη την θεραπεία τους που είναι μετάγγιση αίματος (δυο μονάδες ανα 15 μέρες) Φέτος πολλές φορές μεταγγίζονταν με μια φιάλη και με καθυστέρηση κάποιων ημερών έως και βδομάδος με την δεύτερη. Παρακαλούμε όλους τους δημοσιογράφους όλων των μέσων ενημέρωσης της πόλης μας, να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα, να προβάλλουν την τραγική κατάσταση των άδειων τραπεζών αίματος και όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουμε όχι μόνο τους δημότες Κορδελιού Ευόσμου, αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς, να αιμοδοτήσουν» δήλωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου.


Οργάνωση, Συντονισμός Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement