Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Στο πλευρό του 3,5 ετών Γιωργάκη Ποπώβ

Ο μικρός Γιωργάκης ο «Μικρός Ήρωας», νοσηλεύθηκε στην Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στη φιλανθρωπική παράσταση, που διοργανώθηκε για τον μικρό Γιώργο Ποπώβ, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το news.makedonias.gr, τον παιδότοπο Αστεράκια, το Life is Life (Γονείς και παιδιά από το παιδοογκολογικό του ΑΧΕΠΑ) και τη θεατρική ομάδα «Γεια Χαρά» του συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας κατά της πανδημίας, το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», γέμισε ασφυκτικά από ευαισθητοποιημένους και αλληλέγγυους πολίτες- και μη- οι οποίοι ανταποκριθήκαν για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα του Δήμου, με αφορμή το θεατρικό έργο «ΜΑΝΑ ΕΣΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ, σε Κείμενα και Σκηνοθεσία της Αναστασίας Θυμιοπούλου.

Όλοι μαζί, με πρώτο τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, έστειλαν την αγάπη τους και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση, στον μικρό Γιωργάκη, ο οποίος θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, αλλά και ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στους γονείς του, οι οποίοι τον συνοδεύουν στην Αθήνα.

Όπως είναι γνωστό ο μικρός μας Γιωργάκης ο «Μικρός Ήρωας», νοσηλεύθηκε στην Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, με αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο, μία πολύ σοβαρή γονιδιακή ασθένεια, από την οποία έχασε την μάχη με την ζωή το 2017, ο μόλις 2,5 μηνών αδελφός του Μιχάλης.

Τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν στην οικογένεια του μικρού, για την οικονομική ενίσχυσή της, για το μακρύ διάστημα που απαιτείται για την ανάρρωση από τη μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, στην οποία θα υποβληθεί μετά την εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών.

Ταυτόχρονα από την Κοινότητα Ευόσμου στο χώρο του φουαγιέ λειτούργησε περίπτερο ενημέρωσης του κοινού και δειγματοληψίας Μυελού των Οστών, καθώς και περίπτερο με το βιβλίο «Αλέξανδρος: Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» της Ματίνας Κυριάκου. Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου διατίθενται για την αγορά μηχανημάτων ανίχνευσης φλεβών, για να εξοπλιστούν όλες οι παιδιατρικές πτέρυγες των νοσοκομείων της Ελλάδας με τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τόνισε για τη συγκινητική παρουσία του κόσμου: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έσπευσαν να γεμίσουν το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους. Το κύμα συμπαράστασης που υπήρξε από την πρώτη στιγμή για τον μικρό Γιωργάκη μας ήταν συγκινητικό και αποδεικνύει ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη όταν τη δίνουμε όλοι μαζί. Εκείνο στο οποίο θέλω να μείνουμε είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σαν τον Γιωργάκη, τα οποία παλεύουν καθημερινά για να κρατηθούν στη ζωή και η μόνη τους ελπίδα είναι να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών. Η ζωή τους εξαρτάται από εμάς! Το μήνυμα που θα δώσω για μία ακόμη φορά είναι να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών. Τον περιμένουμε γρήγορα και πάλι κοντά μας».

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Όλγα Αθανασιάδου Νέδου Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Αθηνά Παμπουκίδου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γεώργιος Σταυρίδης Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου Μάθησης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, τα Μέλη κ. Μαρία Γκαγκανιάρη , κ. Μαρία Μάλλιου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, ο π. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Μήττας κ.α κ.α
Παρουσίαση – Συντονισμός: Στρατής Λημνιός


Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement