Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Συνάντηση εργασίας Κλ.Μανδαλιανού με τον βουλευτή Κ.Γκιουλέκα

Ποια θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και μέλη της διοίκησης του Δήμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα καθώς και τα προβλήματα και οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση και ανάδειξή τους ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.

Την ατζέντα της συζήτησης απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ανοιχτά ζητήματα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που υφίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας, με αιχμή το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της δυσοσμίας, τη συνθήκη Sevezo αλλά και την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ στην περιοχή του πάρκου Μουσών, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι. Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τόνισε την ανάγκη προγραμματισμού άμεσης συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα του δήμου, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του κ. Γκιουλέκα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου υπογειοποίησης των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Παράλληλα στον βουλευτή Θεσσαλονίκης τέθηκε το μείζον ζήτημα της ολοκλήρωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων άνωθεν του περιφερειακού, τονίστηκε η ανάγκη να “τρέξουν” άμεσα οι διαδικασίες για την επικαιροποίηση των μελετών για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες αποπεράτωσης του σταδίου – γηπέδου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ανοιχτά μέτωπα της παιδείας και του προβλήματος της σχολικής στέγης, με αιχμή το επιτακτικό αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν του περιφερειακού, καθώς η δημοπράτηση του έργου καθυστερεί εδώ και πολλούς μήνες. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η άνιση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, καθώς ο Δήμος βιώνει την τεράστια αδικία να λαμβάνει μικρότερη χρηματοδότηση από άλλους δήμους της χώρας που διαθέτουν λιγότερους μαθητές.

Διεξοδική συζήτηση έγινε αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί στην υλοποίηση των Προγραμμάτων “Άθληση για Όλους” η απόφαση της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού να μη τα χρηματοδοτήσει για την τρέχουσα αθλητική περίοδο, καθώς και η καθυστέρηση έκδοσης νέας ΚΥΑ για την πρόσληψη γυμναστών, με τον Δήμαρχο να ζητά την παρέμβασή του κ. Γκιουλέκα ώστε να βρεθεί λύση και τα προγράμματα άθλησης να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο διαχρονικό κοινωνικό τους ρόλο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το πρόβλημα της αστυνόμευσης και της έξαρσης της εγκληματικότητας στο Δήμο, με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να ζητά τη στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με επιπλέον αστυνομικούς αλλά και την αύξηση των περιπολιών και στις δύο δημοτικές ενότητες, ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα της δημοτικής αρχής και δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την προώθησή τους στα αρμόδια υπουργεία, σε οργανισμούς και φορείς ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις που θα συμβάλλουν στο αναπτυξιακό αύριο του Δήμου.

Στη συνάντηση με τον κ. Γκιουλέκα παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κώστας Σωτηράκης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταυρίδης και Χρήστος Ταξίδης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement