Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Δ.Νεάπολης-Συκεών: Έως 3 Αυγούστου οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

15 βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Πρωτοποριακοί σχεδιασμοί, λειτουργικοί χώροι, σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες, πρότυπες δημοτικές δομές υψηλών προδιαγραφών, στελεχωμένες με εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη περιμένουν να υποδεχθούν τους μικρούς τους φίλους στα 54 τμήματα των 15 συνολικά Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για δικαίωση «για ακόμα μία χρονιά για την εμπιστοσύνη εκατοντάδων γονέων στο ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών πλέγμα υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης που είναι σε θέση να προσφέρει ο δήμος σε κάθε οικογένεια».

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «η προσχολική εκπαίδευση στο δήμο μας, που δεν περιορίζεται μόνο στη φροντίδα των παιδιών μας, βρίσκεται στις κορυφαίες βαθμίδες των προτεραιοτήτων μας, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα και το ρόλο της στη διαμόρφωση των χαρακτήρων και της προσωπικότητας των παιδιών» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους γονείς «να συνεχίσουν να εμπιστεύονται και να αξιοποιούν τις υψηλών παιδαγωγικών και υλικοτεχνικών προδιαγραφών δημοτικές δομές προσχολικής εκπαίδευσης. 

Αναφερόμενος στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς που ανήκουν στο Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου, ο πρόεδρος του Κέντρου Αρίστος Γαλανός σημειώνει ότι «το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης αγκαλιάζει με αγάπη τους λιλιπούτειους συνδημότες μας, τους οποίους υπηρετούμε μέσα από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στο πλαίσιο της υψηλών προδιαγραφών προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας».    

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου, εχέγγυο για μία προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στους Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου αποτελούν τα υψηλά, ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του καταρτισμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού, οι σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές εγκαταστάσεις, οι διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης με τέσσερα γεύματα (πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό- απογευματινό) και εγκεκριμένου διατροφολογίου, η τακτική μηνιαία ιατρική παρακολούθηση και ιατροκοινωνική φροντίδα από εξειδικευμένους παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους, τα πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. 

Παράλληλα, το διευρυμένο ωράριο και η διευρυμένη περίοδος λειτουργίας διευκολύνουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους εργαζόμενους γονείς. Συγκεκριμένα, το ωράριο των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου είναι από τις 6:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα, εφόσον υπάρχει αναγκαιότητα. Επιπλέον, παρέχονται ενημερώσεις και συγκεντρώσεις γονέων με τις υπεύθυνες Παιδαγωγούς των τμημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και συνεργασία με το κέντρο Πρόληψης “Πυξίδα” με στόχο τις πρώιμες παρεμβάσεις και τη συμβουλευτική των γονέων. 

Παιδικός Σταθμός ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ (Δ.Ε ΣΥΚΕΩΝ)

«Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε ένα παιδί είναι να το βοηθήσουμε να αποκτήσει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του. Στόχος των παιδαγωγών του Σταθμού μας είναι τα παιδιά μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις να νιώσουν ξεχωριστά και χαρούμενα. Το παιδί έχει ανάγκη να το αγαπούν και να το αποδέχονται γι’ αυτό που είναι. Στον Παιδικό μας Σταθμό η αγάπη και η αποδοχή παρέχονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις» σημειώνει η Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του ΔΔΚΠ Νεάπολης-Συκεών Επιστήμη Αρετάκη.

Όπως προσθέτει «Στον Παιδικό μας Σταθμό παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί για να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να εμπλακεί στην διαδικασία της μάθησης και της κατανόησης του εαυτού του αλλά και του ευρύτερου κόσμου μέσα στον οποίο ζει, χρησιμοποιώντας κατάλληλα αισθητηριακά παιχνίδια, ομαδικά συνεργατικά projects και διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης συγκρούσεων που βοηθούν να αναπτύξει τη λογική και την φαντασία του. Με την βοήθεια των Παιδαγωγών τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφραστούν χωρίς να φοβούνται ότι θα κάνουν λάθη, ενώ η περιέργεια, η συνεργασία, η επιμονή ενθαρρύνονται και εσωτερικεύονται ως στάσεις ζωής από το παιδί». «Στον Παιδικό μας Σταθμό πιστεύουμε ότι το φυσικό περιβάλλον έχει θεμελιακό ρόλο στη μάθηση του παιδιού. Η σπουδαιότητα έγκειται στο γεγονός ότι το παιδί μπορεί να δημιουργήσει ένα νόημα για τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα από την αλληλεπίδραση που έχει με αυτόν» επισημαίνει η κ. Αρετάκη, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα από τα μεγάλα παράθυρα του Σταθμού μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως, τα φυτά, τα λουλούδια τα δέντρα και με την θέα στον αύλιο χώρο που είναι εξοπλισμένος με σύγχρονες υπέροχες κατασκευές για τις αθλητικές δράσεις των παιδιών και την ψυχαγωγία τους, όπως το πρότυπο κάστρο που τον καθιστά μία από τις ωραιότερες αυλές-παιδικές χαρές της Βορείου Ελλάδας. Τα σχέδια τα χρώματα στους τοίχους είναι προσεκτικά επιλεγμένα με γνώμονα το παιδί και την ψυχολογία του. Η κουζίνα είναι ανοιχτή προς παρατήρηση ενώ οι τάξεις και τα δωμάτια ανάπαυσης αντανακλούν, μέσα από τα υλικά τα οποία έχουμε επιλέξει, τη φιλοσοφία μας για την σπουδαία θέση που έχει το περιβάλλον στη ζωή του παιδιού».

Βρεφικός Σταθμός ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΑΡΑΦΗ (Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)

«Με βάση  τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας, δημιουργήσαμε έναν πλήρως ανακαινισμένο Βρεφικό Σταθμό διαμορφωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των βρεφών. Ένα Βρεφικό Σταθμό, πραγματικό στολίδι στο δήμου μας, με προτεραιότητά μας την φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή των βρεφών» αναφέρει η Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του ΔΔΚΠ Νεάπολης-Συκεών Επιστήμη Αρετάκη. Όπως συμπληρώνει «ο Βρεφικός Σταθμός μας, που δέχεται ηλικίες από 6 μηνών έως 2,5 ετών, απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη των βρεφών, τη γλωσσική και νοητική καλλιέργεια τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους. Το πρόγραμμά μας είναι δημιουργικό με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη μουσική, την κίνηση, το κουκλοθέατρο, το παραμύθι, τα εικαστικά, την υγιεινή». 

«Επιζητούμε τη συνεργασία με τους γονείς, αναγνωρίζουμε ότι οι πρώτοι παιδαγωγοί του παιδιού είναι οι γονείς του και πιστεύουμε ότι όταν αναπτυχθεί μια αρμονική συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, τότε και τα δύο μέρη αυτής της συνεργασίας θα απολαμβάνουν τη σχέση αυτή με ασφάλεια, ενώ μαζί με την ελευθερία μυαλού, σώματος, επιλογών είμαστε σίγουροι για την επίτευξη των στόχων μας».

Βρεφικός Σταθμός ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ)

«Η πρώτη φωλιά για να κουρνιάσουν τα μικρά μας βρέφη είναι έτοιμη και τα περιμένει γεμάτη αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα και ασφάλεια. Οι παιδαγωγοί άρτια καταρτισμένοι, με ενδιαφέρον, προσήλωση , πολύ όρεξη για προσφορά , πάντα πρόθυμοι να αφουγκραστούν τους οποιουσδήποτε προβληματισμούς και ανησυχίες των γονέων κατά την πρώτη τους επαφή με το σχολείο και τον αποχωρισμό που θα βιώσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Υποδέχονται κάθε χρόνο με ανοιχτή την αγκαλιά τους, τους πιο μικρούς μας «μαθητές», σ’ ένα κτίριο ανακαινισμένο, φωτεινό, με άνετους χώρους και έναν ασφαλή αύλιο χώρο, εύκολα προ βάσιμο από τα παιδιά για ένα απολαυστικό παιχνίδι» σημειώνει η Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του ΔΔΚΠ Νεάπολης-Συκεών Επιστήμη Αρετάκη. 

«Ο Βρεφικός μας σταθμός διαθέτει επιπλέον αίθουσα ανάπαυσης με κρεβατάκια-κούνιες ειδικά για τη βρεφική ηλικία και ξεχωριστή τραπεζαρία για τα γεύματα των βρεφών. Η σίτισή τους είναι πλήρης βάση προγράμματος από ειδικούς» προσθέτει, συμπληρώνοντας ότι «τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Το κτίριο είναι εύκολα προς βάσιμο από τους συνοδούς. Επιπλέον παρέχεται παιδιατρική παρακολούθηση  καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όσον αφορά τα βρέφη είναι χωρισμένα σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και ακολουθείται πρόγραμμα προσαρμοσμένο για  κάθε ηλικιακή ομάδα». «Η αγάπη μαζί με τη φροντίδα και το σεβασμό είναι τα μεγαλύτερα εργαλεία μας βοηθώντας να μεγαλώσει ένα παιδί με θετική σκέψη και χαρά για τη ζωή».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και το «Πρόγραμμα  οικονομικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας»  που παρέχει δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς σε εργαζόμενες του δημοσίου.

Το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, λειτουργώντας σε συνεχόμενο ωράριο, από τις 9 π.μ.-8 μ.μ., προκειμένου να ενημερώσουν και να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και πληρέστερη υποβολή της αίτησης, ενώ διανέμεται πολυσέλιδο ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr – www.paidikoi.eetaa.gr). Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet).

Οι ενδιαφερόμενοι και, εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν τον φορέα και τη δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement