Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Έρχεται την Παρασκευή το 4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ μεΑ στο Δ.Νεάπολης Συκεών

Με 15 φορείς να δίνουν δυναμικό παρών για την Αναπηρία το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη

«Συμπερίληψη στην πράξη» είναι το σύνθημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών όπου την ερχόμενη Παρασκευή (31 Μαΐου) συναντώνται 200 μέλη φορέων και δομών για την Αναπηρία στην πόλη μας για να δώσουν ηχηρό μήνυμα ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία των ΑμεΑ μέσα από τον χορό, το τραγούδι το θέατρο και φυσικά το παιχνίδι. 

Οι ομάδες των ατόμων με αναπηρία από ΚΔΑΠ μεΑ και συλλόγους της περιοχής μας προετοίμασαν και θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο θέαμα με χορευτικές και  μουσικοθεατρικές παραστάσεις αλλά και παραδοσιακά και μοντέρνα τραγούδια και χορούς. 

Τον χορό θα …σύρουν μεταξύ άλλων μέλη από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών και παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας, την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ) μέλη από ΚΔΑΠ μεΑ, τον Σύλλογο ΑλλάΖΩ αλλά και παιδιά από το 8ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης. Όλοι και όλες μαζί με την πολύτιμη συνδρομή του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη συμμετοχή εθελοντών/τριών του Rodi Fesival θα συνθέσουν ένα γαϊτανάκι χαράς, αισιοδοξίας, δημιουργικής έκφρασης και ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 31 Μαΐου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη) και θα διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι. Το αθλητικό κέντρο της Νεάπολης αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά από τους συμμετέχοντες τις οικογένειές και τους φίλους τους ενώ οι διοργανωτές περιμένουν να υποδεχθούν πλήθος κόσμου για να θαυμάσει από κοντά τις ομαδικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ ΚΔΑΠ μεΑ σε μια γιορτή συμπερίληψης που θα τα έχει όλα. 

«Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη για τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ ΚΔΑΠ μεΑ στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις που ετοίμασαν με αγάπη και μεγάλη προσπάθεια τα Άτομα με Αναπηρία του δήμου μας. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αποδεικνύουν σε όλους μας ότι με την ελάχιστη υποστήριξη από το κράτος και τον δικό μας συνεχή αγώνα ως δημοτική αρχή να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε, κάνουν θαύματα» αναφέρει με αφορμή τη φετινή διοργάνωση ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας την ξεχωριστή θέση και προτεραιότητα που έχει για το δήμο Νεάπολης-Συκεών η συμπερίληψη στην πράξη των ΑμεΑ.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη αναφέρει ότι «την Παρασκευή στο δήμο Νεάπολης-Συκεών γιορτάζουμε και καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν είτε έχουν στην οικογένειά τους Άτομα με Αναπηρία είτε όχι, να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος συμπερίληψης που εκπέμπουμε μέσα από τη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών και της εξωστρέφειας των ΑμεΑ.

Σε ανάλογο κλίμα ο πρόεδρος της διοργανώτριας του Φεστιβάλ Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Δημήτρης Απατσίδης κάνει λόγο για «μία ξεχωριστή διοργάνωση που προετοίμασαν με τόσο κόπο αλλά και χαρά οι ωφελούμενοι/ες μας, τα στελέχη των δομών μας για τα ΑμεΑ και όλοι οι εργαζόμενοι στην ΚΕΥΝΣ», και απευθύνει κάλεσμα σε όλες/όλους προκειμένου να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ της Παρασκευής. 

Τέλος, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου σε θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά υπογραμμίζει ότι «στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η προσπάθεια να μεταδοθεί το μήνυμα για την αναγκαιότητα στήριξης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να επιτευχθεί η ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία δεν σταματά ποτέ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το 4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ». 

Info

Τόπος; Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη)

Πότε;    Παρασκευή 31 Μαΐου 

Ώρα;    10.00 – 14.00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement