Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

«Η Πόλη Αλλιώς»: Ανοίγουν σχολεία και παιδικούς σταθμούς χωρίς μέτρα προστασίας

Published

on

Η παράταξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών αναφέρει πως η διοίκηση δεν φρόντισε να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς πριν το άνοιγμά τους.

Στο άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών αναφέρεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δήμου Νεάπολης – Συκεών «Η Πόλη Αλλιώς» με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα. Τονίζονται τα αιτήματα που πρότεινε η παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση Δανιηλίδη, η οποία όπως υπογραμμίζεται δεν φρόντισε να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς πριν την επαναλειτουργία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε «Η Πόλη Αλλιώς» Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών:

«Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα έπρεπε να ήταν μια μέρα χαράς, αισιοδοξίας και ανακούφισης, μετά από δύο μήνες αναστολής της λειτουργίας τους και εγκλεισμού.

Κι όμως…

Ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία , Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς εν μέσω της φονικότερης παγκόσμιας πανδημίας των τελευταίων 100 ετών χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όπως ακριβώς άνοιξαν και στις 14 Σεπτέμβρη για να κλείσουν στις 6 Νοέμβρη !

κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αλλά και ο Δήμος μας είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους, όχι μόνο το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη, αλλά τους 10 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία, ώστε να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα και να δημιουργήσουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Όλες οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση για λόγους οικονομικούς και ιδεολογικούς – πολιτικούς. Μιλάμε κυριολεκτικά για κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία. Για απόλυτη άρνηση να υλοποιήσουν οποιοδήποτε μέτρο που έχει κάποιο -έστω και κάποιο ελάχιστο- κόστος. Τα μόνα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που ψηφίζει και τα …ανοικτά παράθυρα! Ενώ ο δήμος συγχώνευσε νηπιαγωγεία (!) και έβαλε κάμερες σε σχολεία (για να μη μπει ο …ιός;)

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ υιοθετήσαμε αυτά τα αιτήματα και τα προτείναμε κατ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο και στην διοίκηση του δήμου.

 • να παρθούν μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις,
 • να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες υποδομές,
 • να βρεθεί με κάθε τρόπο λύση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τάξεις
 • να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες
 • να γίνουν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εκπαιδευτικούς

Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, καμία από τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις δεν ικανοποιήθηκε.

Ούτε καν ο απαραίτητος αριθμός δωρεάν προστατευτικού υλικού (μάσκες κλπ.)

Ούτε καν ένα συγκεκριμένο μέτρο για μείωση του συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.

Δεν έφτιαξαν έστω ένα υπόστεγο για να μπορούν να κάνουν διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο τα παιδιά τις βροχερές μέρες.

Ακόμη και την επέκταση των συμβάσεων 19 καθαριστριών δεν κατάφερε-δεν τόλμησε η διοίκηση του δήμου

Ο δήμος μας είναι από τους ελάχιστους χωρίς Κέντρο Ελέγχου Covid !

Η διοίκηση δεν φρόντισε να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς της ΚΕΥΝΣ πριν το άνοιγμά τους !

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με το άνοιγμα Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών να κυριαρχεί στον κόσμο της Εκπαίδευσης ο φόβος και η ανασφάλεια μαζί με την οργή και την αγανάκτηση για τον τρόπο που η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία.

Απαιτούμε πιο αποφασιστικά !

 • Μικρά τμήματα, το πολύ 15 μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες.
 • Μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών
 • Μαζικά και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους των σχολείων σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και το προσωπικό αλλά και στους μαθητές,
 • Εμβολιασμό κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν. Άμεσο εμβολιασμό εκπαιδευτικών και γονέων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άδειες σε όσους το έχουν ανάγκη.
 • Ιχνηλάτηση και συχνή απολύμανση των σχολείων.
 • Δημιουργία Κέντρο Ελέγχου Covid! καθώς και σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων, δημόσιων μονάδων δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας στον Δήμο μας.
 • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.
 • Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και νέων Μ.Ε.Θ.».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement