Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Ωραιόπουλος: Πλασματικό το Τεχνικό Πρόγραμμα

Κριτική του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» στον δήμο Νεάπολης Συκεών

«Μια εικονική διαβούλευση για ένα πλασματικό τεχνικό πρόγραμμα», με τη φράση αυτή ξεκινά την σκληρή κριτική του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης Συκεών ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι διαδικτυακές διαδικασίες της διαβούλευσης διεξήχθησαν μεταξύ “συγγενών και φίλων”». «Αντί όμως, η διοίκηση του δήμου, να συζητήσει έστω-αλλά σοβαρά- τις προτάσεις αρκείται στο να αμφισβητεί τα αδιαμφισβήτητα», επισημαίνει ο κ. Ωραιόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Μια εικονική διαβούλευση για ένα πλασματικό τεχνικό πρόγραμμα

Παραμύθι δίχως όνομα η καλύτερα παραμύθι χωρίς περιεχόμενο αποδείχθηκε για δεύτερη χρονιά η διαδικασία της διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα 2022 του Δήμου μας. Επί μία εβδομάδα οι διαδικτυακές διαδικασίες της διαβούλευσης διεξήχθησαν μεταξύ “συγγενών και φίλων” με τη συμμετοχή των πολιτών σε διψήφιο αριθμό, γεγονός άκρως απογοητευτικό για ένα δήμο με περισσότερους από 85000 κατοίκους.

Δε θα μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά καθώς η δημοτική αρχή επί σειρά ετών δεν ενθαρρύνει με κανέναν τρόπο ούτε το διάλογο, ούτε την κουλτούρα της συμμετοχής, ενώ το υπό διαβούλευση τεχνικό πρόγραμμα, είναι γνωστό ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ούτε κατά το 20%.

Η παράταξη μας θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο της αυτοδιοίκησης το διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών τόσο στη διαμόρφωση όσο και στις υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και πολιτικών του δήμου.Έχουμε καταθέσει κατ’ επανάληψη πρόταση για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού φόρουμ που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους δημότες και θα λειτουργεί- επί 24ώρου βάσης- ως χώρος ανταλλαγής προτάσεων και απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν το δήμο μας.Ζητάμε (εις μάτην) ακόμη τη μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου απ’ όλα τα διαδικτυακά μέσα του δήμου, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην παρακολούθηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Προτείνουμε ακόμη τη διοργάνωση διαβουλευτικών διαδικασιών με εξειδικευμένη θεματολογία, που θα κεντρίζει ευκολότερα το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας. Αντί όμως, η διοίκηση του δήμου, να συζητήσει έστω-αλλά σοβαρά- τις προτάσεις αρκείται στο να αμφισβητεί τα αδιαμφισβήτητα και να θεωρεί τη διαδικασία επιτυχή, επειδή δεκάδες χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων παρακολούθησαν το διαφημιστικό μήνυμα που προανήγγειλε την πραγματοποίηση μιάς διαβούλευσης στην οποία όμως ουδέποτε συμμετείχαν.Στην ουσία τώρα της διαδικασίας, συζητήθηκε, όπως κάθε χρονιά, ένα πρόγραμμα μη ρεαλιστικό και μή υλοποιήσιμο. Ένα μικρό, ποσοστό των προβλεπόμενων έργων θα γίνει- όπως γίνεται κάθε φορά. Μόνο που και πάλι θα είναι λιγότερα από τις ανάγκες των δημοτών και πολύ κατώτερο των δυνατοτήτων του δήμου μας.

Για την επαλήθευση αυτής της πρόβλεψης δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες. Την αποδεικνύει το παρελθόν από την πρώτη χρονιά του ενιαίου δήμου μέχρικαι φέτος και η πραγματικότητα των πολύ περισσότερων χρημάτων που εισπράχθηκαν- όλο αυτό το χρονικό διάστημα- σε σχέση με αυτά που επενδύθηκαν σε έργα.Αρκούν μερικά παραδείγματα, δια του λόγου το αληθές:

Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της Νεάπολης

Ποιές είναι αυτές; Στις υποσχέσεις πολλές, στην πράξη όμως;

Πέτρου Λεβαντή και Αρμενικά

Μήπως η κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Συκεών είναι καλύτερη. Οι παρεμβάσεις σ’ αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να γίνουν πικρό ανέκδοτο ανάλογο με το Μετρό.

Ο κόμβος του Αγίου Παύλου

Ή αλλιώς η έλλειψη σχεδίου για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος με την παλιά εκκλησία. Έχει καταλάβει κανείς τι επιδιώκει να κάνει ο δήμος μας με το θέμα; Εμείς πάντωςόχι γιατί προφανώς ούτε η ίδια η διοίκηση δε γνωρίζει.

Εξυπηρετήθηκα στο Πολυιατρείο της Επταπυργίου

Ποιός το δήλωσε αυτό; είναι η ερώτηση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ξοδεύονται γι’ αυτό χωρίς να προσφέρονταοι υπηρεσίες στους δημότες.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement