Published
2 έτη agoon
By
ΚάτιαΓια ακρωτηριασμό της δημοκρατικής λειτουργίας των δήμων κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς» στον δήμο Νεάπολης Συκεών, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «οι ρυθμίσεις αυτές έχουν στόχο την συντηρητική, αυταρχική θωράκιση των ΟΤΑ και την ακόμη πιο έντονα συγκεντρωτική, δημαρχοκεντρική, αντιδημοκρατική τους λειτουργία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:
Με σχέδιο νόμου που ετοιμάζει ο νέος- ακροδεξιάς κοπής – υπουργός εσωτερικών Βορίδης ακρωτηριάζονται όσα ψήγματα δημοκρατικής λειτουργίας είχαν απομείνει στους Δήμους της χώρας μετά τις επεμβάσεις του νόμου «Κλεισθένη» και των τροποποιήσεων Θεοδωρικάκου.
Συγκεκριμένα :
Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν στόχο την συντηρητική, αυταρχική θωράκιση των ΟΤΑ και την ακόμη πιο έντονα συγκεντρωτική, δημαρχοκεντρική, αντιδημοκρατική τους λειτουργία.
Έτσι οι δήμοι θα επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο του σκληρού τοπικού κράτους. Ενός ρόλου που τους ανατίθεται για την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης καίριων τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιων αγαθών και δημόσιων χώρων, την γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ανάπτυξη και λειτουργία των πόλεων με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Οι δήμοι εταιρίες –εργοδότες θα συνεχίσουν ανεμπόδιστα να περικόπτουν δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, θα συνεχίσουν την πολιτική της φοροεπιδρομής, χωρίς το «εμπόδιο» των διαφορετικών φωνών που υψώνουν αναχώματα και αγωνίζονται ενάντια στην λογική που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν με όρους ιδιωτικής οικονομίας.
Ο νέος εκλογικός νόμος όχι μόνο αναιρεί κάθε έννοια Αυτοδιοίκησης, αλλά- με τα πολλαπλά επιπλέον εμπόδια και περιορισμούς που θέτει- έχει σαφή στόχο την εξαφάνιση αιρετικών, ανεξάρτητων, μαχητικών, ενοχλητικών φωνών στα δημοτικά –περιφερειακά συμβούλια -όπως αυτή της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ-.
Η δε καρατόμηση κάθε έννοιας δημοκρατίας χαίρει της πλήρους συμφωνίας του κλειστού club των επαγγελματιών καθεστωτικών Δημάρχων και του ανώτατου οργάνου τους, της ΚΕΔΕ, αφού οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θα αποδειχθούν περίπατος γι αυτούς.
Αντίθετα, πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση για μας, για την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ σημαίνει:
Αυτά προφανώς δεν συνάδουν με το χαρακτήρα του τοπικού κράτους που επιβάλλουν κεφάλαιο και Ε.Ε, αλλά μπορούν να επιβληθούν μόνο από το οργανωμένο κίνημα πόλης σε πλήρη σύγκρουση με το υπάρχον σύστημα τοπικής εξουσίας.
Υπό αυτή την έννοια η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ θα συνεχίσει στον δρόμο της αγωνιστικής υπεράσπισης των θέσεων και αρχών της :
Δ. Νεάπολης Συκεών: Ομαλά ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων και οι συνοδευτικές δράσεις για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ
Συνάντηση Λ.Ωραιόπουλου με τους δημότες Νεάπολης – Συκεών
Δ. Νεάπολης Συκεών: Αναγκαίες οι ολοκληρωμένες οδικές αρτηρίες για την ασφαλέστερη πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου
Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ του Δ.Νεάπολης – Συκεών
Πέμπτη και Παρασκευή η διανομή προϊόντων και οι συνοδευτικές δράσεις για δικαιούχους ΤΕΒΑ
Το νέο λογότυπο της παράταξης του Δημήτρη Ζιγκερίδη