Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Στήριξη του Δ. Νεάπολης- Συκεών στο Παιδικό Χωριό Φιλύρου

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, η παράδοση της βοήθειας στο Παιδικό Χωριό που συγκεντρώθηκε από την κινητοποίηση των πολιτών του δήμου

«Το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που η μοίρα τα στέρησε την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη. Αυτά που στερούνται, τα βρίσκουν απλόχερα στη νέα τους μεγάλη οικογένεια, ζώντας και μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον που οι άνθρωποί του είναι αφοσιωμένοι σε αυτά, δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια. Αυτή την πρότυπη δομή οφείλουμε όλοι μαζί, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο, πολύ περισσότερο σε δύσκολες περιόδους, όπως είναι αυτή της πανδημίας, κατά την οποία οι δράσεις του Παιδικού Χωριού έχουν ανασταλεί εξαιτίας των επιβεβλημένων μέτρων κι έχουν απολεσθεί επιπλέον έσοδα».

Το μήνυμα αυτό στέλνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι «όχι μόνο δεν πρέπει να λείψει τίποτα από το εορταστικό τραπέζι των παιδιών αλλά, με αφορμή την πρόσφατη κρίση της μείωσης της χρηματοδότησης που απείλησε με λουκέτο το Ίδρυμα, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή και απρόσκοπτη λειτουργία της κρίσιμης αυτής δομής που τόσα προσφέρει».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία και τα Νομικά Πρόσωπα (ΚΕΥΝΣ, ΔΚΚΠΑ) για την κινητοποίησή τους ώστε να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στο αίτημα-έκκληση του Παιδικού Χωριού για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας με βάση τον κατάλογο των ειδών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έφερε το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ για οικονομική στήριξη, πρωτοβουλία-πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή, με αποτέλεσμα αντιπροσωπεία του Οργάνου των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον γραμματέα Βασίλη Γάκη να επιδώσει στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο επιταγή ύψους 10.000 ευρώ.

Παράδοση της βοήθειας

Στον αγώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης επιδόθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κινητοποιώντας την κοινωνία.

Σε διάστημα δυο εβδομάδων (8-21 Δεκεμβρίου 2020) η ανταπόκριση των πολιτών ήταν τέτοια που συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες ειδών τροφίμων, υγιεινής και καθαριότητας, οι οποίες θα παραδοθούν στο Παιδικό Χωρίο στο Φίλυρο αύριο, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, στις 11 π.μ. Στην εκστρατεία κοινωνικής αλληλεγγύης συμμετείχαν τα 9 ΚΑΠΗ του δήμου και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία των εκπροσώπων του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών Λουκίας Τσίπουρα και Μαρίνας Μπασιούνη που κινητοποίησαν τα μέλη συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό με το οποίο, κατόπιν υπόδειξης των υπευθύνων του Παιδικού Χωριού, έγινε η αγορά 38 ζευγαριών παπουτσιών για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

«Τα παιδιά μας δεν στερήθηκαν τίποτα αυτή τη δύσκολη περίοδο γιατί ο φιλότιμος λαός μας δεν άφησε να στερηθούν τις καθημερινές ανάγκες, και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», μας ανέφερε η πρόεδρος του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο κ. Ζωή Δανιηλίδου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κρίσιμο μέγεθος αποτελεί η στήριξη και η βοήθεια των δήμων, με τους οποίους «έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση καθώς όλοι οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικοί, συνεργάσιμοι και πολύ συνεννοήσιμοι».
Η άποψη αυτή του Παιδικού Χωριού αποτυπώνεται και στην ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζωή Δανιηλίδου. «Η άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή σας στην έκκλησή μας για βοήθεια, προκειμένου τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά και την Πατρίδα μας, μας συγκίνησε και μας ενδυνάμωσε», αναφέρει η επιστολή και καταλήγει: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στο δύσβατο δρόμο της φροντίδας και της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας είστε πολύτιμοι συνοδοιπόροι μας. Έτσι με τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Σωματείου μας, αισθανόμαστε ευγνώμονες και δυνατοί. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και σας στέλνουμε την αγάπη μας και την υπόσχεσή μας να είμαστε πάντα κοντά σας, με την αληθινή και απέραντη αναγνώριση και της δικής σας αγάπης».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement