Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Ξενάγηση στις κοινωνικές δομές του Δ.Νεάπολης – Συκεών

Published

on

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κ.Βαλσαμίδης ξενάγησε τον δήμαρχο Ηράκλειας Σερρών Γ.Κουτσάκη στις δομές.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών Γιώργος Κουτσάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου του Κώστα Βαλσαμίδη, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τα «απίστευτα πρωτοποριακά προγράμματα», όπως τα χαρακτήρισε, που εφαρμόζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης προς όφελος των συμπολιτών του.

«Όπως σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και σε εμάς είναι γνωστό το ευρύτατο κοινωνικό δίκτυο παροχών που εφαρμόζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προς τους δημότες του, αλλά αυτό που αντικρίζουμε σήμερα ξεπερνά κάθε αρχική σκέψη και θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Σίμο Δανιηλίδη για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί» δήλωσε ο κ. Κουτσάκης.

Πριν την έναρξη της περιοδείας του στις δημοτικές κοινωνικές δομές, ο Σερραίος δήμαρχος είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τους προέδρους Δημήτρη Απατσίδη (ΚΕΥΝΣ) και Αρίστο Γαλανό (ΔΚΚΠΑ) με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα και ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο δήμος μας έχει καταξιωθεί πανελληνίως για τον κοινωνικό του χαρακτήρα που εκφράζεται μέσα από ένα πλήθος δομών, προγραμμάτων και δράσεων, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτό αναγνωρίζεται και από συναδέλφους μας στην Τ.Α. Μεγαλύτερη, όμως, είναι η χαρά μας όταν μπορούμε να συνδράμουμε με τη γνώση και την εμπειρία μας στην ενίσχυση των δήμων για την ανάπτυξη κοινωνικών δομών, προγραμμάτων και δράσεων προς όφελος της κάθε κοινωνίας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, θέτοντας τις Υπηρεσίες του δήμου στη διάθεση του Σερραίου ομολόγου του.

Η περιοδεία των Σερραίων αυτοδιοικητικών ξεκίνησε από το ΚΗΦΗ Συκεών, όπου ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης τους ενημέρωσε για τη σκοπιμότητα λειτουργίας του Κέντρου και για μια σειρά παροχών που απολαμβάνουν ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως ιατρική παρακολούθηση, συνταγογράφηση φαρμάκων, νοσηλευτική φροντίδα, γυμναστικές ασκήσεις, φυσιοθεραπεία, μεταφορά και σίτιση.

Οι φιλοξενούμενοι, αφού εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την υποδειγματική λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, μετέβησαν στον Παιδικό Σταθμό Επταπυργίου όπου ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού από τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστο Γαλανό και την προϊσταμένη της δομής Επιστήμη Αρετάκη. Ο δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης δήλωσε ότι «τέτοιου είδους έργα που ομορφαίνουν και ανακουφίζουν τις ανάγκες των πολιτών, θα πρέπει να αποτελούν φάρο και πυξίδα για όλους μας».

Τελευταίο σταθμό της επίσκεψης στις κοινωνικές δομές του δήμου αποτέλεσε το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης και το Δημοτικό Πολυϊατρείο. Οι εκπρόσωποι του δήμου Ηράκλειας έμειναν «άναυδοι», όπως ανέφεραν, από την αρτιότητα των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο, αλλά προπαντός από τα υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα «όμοιά τους, όπως χαρακτηριστικά είπαν, δεν βρίσκεις ούτε σε σύγχρονα ιδιωτικά ιατρεία». Και η αναφορά αυτή του κ. Κουτσάκη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι ο δήμαρχος Ηράκλειας είναι καρδιολόγος.

Ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός ενημέρωσε τους επισκέπτες και για ζητήματα εξεύρεσης πόρων (επιδοτήσεις, χορηγίες, ευρωπαϊκά προγράμματα) που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην χρηματοδότηση τόσο σοβαρών έργων, και δήλωσε έτοιμος να παράσχει κάθε είδους συμβουλευτική βοήθεια.

«Στόχος της επίσκεψής μας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών ήταν η απόκτηση τεχνογνωσίας. Βλέποντας από κοντά τα όσα σημαντικά έχουν επιτευχθεί, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί που τα εμπνεύστηκαν και τα υλοποίησαν, δεν έχουν μόνο τη γνώση, αλλά διαθέτουν και το σθένος που απαιτείται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement