Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Από την Σταυρούπολη το πρώτο ταξί για μεταφορά τετράποδων ζώων

Η υπηρεσία ονομάζεται «PET εν TAXI by Baloo»

Το πρώτο ταξί στη Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά τετράποδων ζώων δημιούργησαν ο Τάσος και η Σοφία από την Σταυρούπολη τον Οκτώβριο του 2021 με ιδιαίτερη αγάπη, ευαισθησία και φροντίδα για τα ζώα.

Αφορμή για την ίδρυση της υπηρεσίας με την ονομασία «PET εν TAXI by Baloo» αποτέλεσε η ξαφνική απώλεια της πρώτης σκυλίτσας που είχαν με τον όνομα Μπαλού καθώς και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η κα Σοφία με τη μεταφορά του κατοικίδιου τους προς διάφορους προορισμούς. Κατανοώντας λοιπόν την ανάγκη που προκύπτει σε όσους πολίτες με κατοικίδια που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, να δημιουργήσουν το ταξί.

«Ξεκίνησε να λειτουργεί το ταξί τον Οκτώβριο. Η ιδέα, ωστόσο, ήρθε ενάμιση περίπου χρόνο πριν που είχα πρόβλημα με την μετακίνηση του πρώτου μας κατοικίδιου το οποίο χάθηκε από αρρώστια στα 5,5 της χρόνια. Αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργήσουμε το ταξί και να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο να μεταφέρουν το κατοικίδιο τους είτε στον κτηνίατρο είτε σε οποιοδήποτε προορισμό με το κόστος όπως σε ένα κανονικό ταξί», εξήγησε στο ThessToday.gr η κα Σοφία.

Πώς λειτουργεί το «PET εν TAXI by Baloo»

Πρόκειται για ένα επταθέσιο όχημα με πιστοποίηση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών και εξυπηρετεί τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και πιο μακρινούς προορισμούς. Διαθέτει καθίσματα, κλιματισμό, κατάλληλο εξοπλισμό για την μεταφορά κατοικίδιων όπως κουβέρτες, μαξιλάρια και παιχνίδια για να απασχολούνται, ειδικά σε μακρινά ταξίδια.

Περιλαμβάνει διαφορετικά μεγέθη κλουβιών για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα ζώα. Οι μεταφορές αφορούν κυρίως επείγοντα περιστατικά, κτηνιατρεία, χώρους καλλωπισμού, σχολές εκπαίδευσης, λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο αλλά και βόλτες για καφέ, φαγητό μαζί με το κατοικίδιο.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο ενώ οδηγός είναι ο κ. Τάσος ο οποίος ήταν οδηγός ταξί από το 1997 και συνεργάζεται επι 24ώρου βάσεως με κτηνίατρους και εκπαιδευτές. Από Δευτέρα έως Παρασκευή και Κυριακή εξυπηρετούν την πόλη της Θεσσαλονίκης και Σάββατο ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα με στάσεις σε διάφορες πόλεις για τις υιοθεσίες ζώων.”…

«Μεταφέρουμε κατοικίδια όπως σκυλάκια, κουνελάκια, παπαγάλους ή αδέσποτα 24ώρες το 24ωρο είτε με συνοδό είτε χωρίς, έχοντας την δυνατότητα να μετατρέψουμε το όχημα στην κατάλληλη μορφή ώστε να ακολουθήσει και ο συνοδός. Η παραλαβή και η παράδοση γίνεται στον χώρο που δηλώνει ο πελάτης. Εξυπηρετούμε περιοχές της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο πηγαίνουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις σε περιοχές για υιοθεσίες ζώων με επιστροφή πάλι στην πόλη. Εξυπηρετούμε και επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται άμεσα όχημα αλλά συνήθως κλείνουμε ραντεβού με τους πελάτες που γνωρίζουν από πριν την ώρα και την ημέρα που έχουν ανάγκη το ταξί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο κ. Τάσος.

Το κόστος και το «πλήγμα» των καυσίμων

Η ανταπόκριση από τους πολίτες ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα από την αρχή σχεδόν λειτουργίας του ταξί καθώς η εμπειρία του κ. Τάσου ως οδηγός ταξί, η δεδομένη ασφάλεια μεταφοράς των ζώων αλλά και η ικανότητά του να διαχειρίζεται συμπεριφορές οδήγησαν στην εμπιστοσύνη των πολιτών για την υπηρεσία. Αν και πλήττονται σημαντικά από το κόστος των καυσίμωνδεν προχώρησαν προς το παρόν σε αύξηση των τιμών στις μεταφορές ενώ προσπαθούν να έχουν τιμές όπως σε ένα κανονικό ταξί.

«Ο κόσμος είναι ικανοποιημένος αυτήν τη στιγμή από τις υπηρεσίες μας αν και βιώνει το κύμα ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ταξί για την μεταφορά των κατοικίδιων του. Η καλύτερη διαφήμιση ήταν από πελάτη σε πελάτη. Συνεισφέρουμε οικονομικά στις συνεργαζόμενες φιλοζωικές και στους ενεργούς φιλόζωους ποσοστό των εσόδων, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν για τροφή, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη κτλ. Φροντίζουμε παράλληλα το κόστος να είναι οικονομικό όπως και τα υπόλοιπα ταξί. Αφήσαμε τις ίδιες τιμές αν και μας επηρεάζει πολύ η αύξηση του κόστους των καυσίμων. Πριν τρεις εβδομάδες που επιχειρήσαμε να αυξήσουμε το κόστος μεταφοράς, παρατηρήσαμε ότι οι πελάτες επηρεάστηκαν και δεν κάναμε αυξήσεις. Όλο το βάρος των καυσίμων θα το επωμιστούμε εμείς. Στις μακρινές διαδρομές όπως στην Αθήνα τα έξοδα μοιράζονται καθώς οι φιλοζωικές στέλνουν ζωάκια για υιοθεσία σε διάφορα μέρη», δήλωσαν και οι δύο.

Οι σημαντικές στιγμές 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τάσος, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δεν είχε εργαστεί ποτέ ξανά ενώ με το ταξί για τα κατοικίδια το έχει κάνει και μάλιστα έσωσαν ένα σκυλάκι που είχε άμεση ανάγκη. «Είναι χαρά μας να βοηθάμε τα ζωάκια που έχουν ανάγκη αλλά και να βλέπουμε ότι καταφέραμε να τα σώσουμε και να είναι καλά στην υγεία τους. Σημαντικό ακόμη είναι και το συναίσθημα που εισπράττουμε όταν κάθε Σάββατο πηγαίνουμε για τις υιοθεσίες οι οποίες έχουν αυξηθεί μετά την καραντίνα, στην Αθήνα και παρατηρούμε πως οι πολίτες αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή το σκυλάκι».

Στόχος να γίνει μεγαλύτερο το «PET εν TAXI by Baloo»

Στόχος του ζευγαριού είναι να εξελίξουν στο μέλλον την υπηρεσία ταξί και να εξυπηρετούνται οικογένειες, παρέες με περισσότερα μέλη που έχουν κατοικίδιο. «Πολλοί έχουν την ανάγκη να μετακινηθούν με το τετράποδο ζωάκι τους αλλά δεν είναι εφικτό ειδικά με μέσα μεταφοράς όπως λεωφορείο ή τρένο. Θέλουμε στο μέλλον να μεγαλώσουμε την επιχείρηση είτε με δεύτερο όχημα είτε με μεγαλύτερο μέγεθος και να εξυπηρετούμε περισσότερο κόσμο», είπε καταλήγοντας η κα Σοφία.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: Thesstoday.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement