Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Δ.Ασλανίδης: Τι κάναμε μέσα σε 60 μέρες σε καθαριότητα, πράσινο, σχολεία, έργα

Απολογισμός του δημάρχου Παύλου Μελά

Σε ένα μίνι – απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησής του προχώρησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ημερών στο τιμόνι της ηγεσίας του δήμου.

Μέσω ανάρτησής του ο δήμαρχος ενημερώνει τους δημότες για όλα όσα έγιναν από την αρχή της θητείας μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Στέκεται στην καθαριότητα λέγοντας πως μέσα σε δύο μήνες απομακρύνθηκαν περίπου 500 τόνοι από ογκώδη και μπάζα, στο πράσινο και την περιποίηση των πάρκων, στο θέμα με τα αδέσποτα, στα σχολεία, τα τεχνικά έργα και άλλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Ασλανίδη:

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Έχω υποσχεθεί – πρώτα στον εαυτό μου – αλλά και σε όλους εσάς, δημότες και κατοίκους του Παύλου Μελά, μία φορά το μήνα να τα λέμε από εδώ, με ένα απολογιστικό σημείωμα. Οι υποσχέσεις που δίνονται πρέπει λοιπόν και να τηρούνται. Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος μήνας της δικής μας θητείας και πραγματικά είναι πολλά αυτά που έχουμε να πούμε. Όλα δεν είναι εφικτό – επιλέγω μερικά που θεωρώ ότι μας ενδιαφέρουν.

📌Στην Καθαριότητα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα μέσα στις γειτονιές. Πραγματοποιούνται συνεχείς δράσεις καθαρισμού και όλο αυτό το πρώτο διάστημα η βαρύτητα έχει πέσει στην απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων και άλλων μπαζών. Τους 2 πρώτους μήνες απομακρύναμε περίπου 500 τόνους μέσα από τον αστικό ιστό, παράλληλα με όλες τις αυτονόητες δράσεις της καθημερινότητας.

📌Στο Πράσινο, παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, δεν υπάρχει ημέρα που συνεργεία μας να μην βρίσκονται στους δρόμους και να περιποιούνται δέντρα και πάρκα. Ενδεικτικά μερικά στοιχεία για να έχετε μία πρώτη εικόνα:

-Ανανέωση κόμης για 1000 περίπου δέντρα

-Κοπή 100 άρρωστων δέντρων

– Συνολικά -κατόπιν αιτημάτων των πολιτών- περισσότερες από 150 αυτοψίες σε όλες τις περιοχές του δήμου και διεκπεραίωση των 120 εξ αυτών

– Εντατικός καλλωπισμός και φροντίδα πάρκων, σχολικών κτιρίων, δρόμων, λοιπών δημοτικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα βέβαια γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης σε εξοπλισμό με προμήθεια υλικού και προγραμματίζονται δράσεις αναδασώσεων – φυτεύσεων πολύ σύντομα

📌Σε ό,τι αφορά στα αδέσποτα, γίνεται συστηματική προσπάθεια. Ενδεικτικά και εδώ με αριθμούς :

– Περισυλλογή – καταγραφή – σήμανση για 108 ζώα

– 109 περιπτώσεις κτηνιατρικής περίθαλψης και θεραπείας

– 94 εμβολιασμοί και περίπου άλλες τόσες αποπαρασιτώσεις.

Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας η φροντίδα των αδεσπότων, αλλά και στοιχείο πολιτισμού.

📌Σε ό,τι αφορά ανακατασκευές και συντηρήσεις σχολείων, στο πρώτο δίμηνο του ’24 , πραγματοποιηθήκαν συνολικά 12 αυτοψίες σε σχολικά κτίρια και έχει γίνει μια σειρά πολύ σημαντικών εργασιών σε μεγάλο αριθμό σχολικών συγκροτημάτων. Παράλληλα κατασκευάζονται ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ – συνολικά η δράση αυτή αφορά σε 42 σχολεία.

Προχωρά ο έλεγχος και η αξιολόγηση συστημάτων πυροπροστασίας κτιρίων Νηπιαγωγείων και παράλληλα ξεκινά και ο προσεισμικός έλεγχος των δημοτικών σχολείων

📌Επειδή γνωρίζω το πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των παιδικών χαρών για κάθε οικογένεια, έχουμε σε εξέλιξη μελέτη διαμόρφωσης και ανακατασκευής 19 παιδικών χαρών και προχωράμε τις διαδικασίες πιστοποίησης εκ νέου.

📌Έχουμε καταθέσει αίτημα προς το ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – Δ.ΥΠ.Α του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ για δωρεάν

παραχώρηση εδαφικού τμήματος έκτασης 27.000 τ.μ. το οποίο

βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της ΔΕ Ευκαρπίας του Δ.

Παύλου Μελά. Η συγκεκριμένη έκταση προτείνεται ως χώρος

Αθλητικού Πυρήνα τύπου Α΄ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του

πληθυσμού στην Ευκαρπία

📌Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ιδιοκτησιών στις περιοχές της Πολίχνης ΠΕ17 (Βυζαντινοί Νερόμυλοι) και ΠΕ14 (Νικόπολη) της Πολίχνης, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κτηματογράφησης οικιστική επέκταση της Πολίχνης, συνολικής έκτασης περίπου 650 στρεμμάτων. Με σχεδιασμό και οργάνωση, η επέκταση της πόλης μας θα γίνει παράλληλα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αποτελώντας παράδειγμα ΒΙΩΣΙΜΗΣ αστικής ανάπτυξης.

📌Δόθηκαν οι τελικές κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Παύλου Μελά με επίκεντρο τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες της Πολίχνης και της Ευκαρπίας.

📌Για τη Νικόπολη, επανυποβάλαμε ρυμοτομική απαλλοτρίωσης στα Ο.Τ. 1407 και 1407 Α της ΔΕ Πολίχνης (ΝΙΚΟΠΟΛΗ) με τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου ως Χώρος Σχολείων. Πρόκειται για 3111,92 τμ. Επίσης ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον υπολογισμό των δαπανών αποζημίωσης των ρυμοτομούμενων εκτάσεων με σκοπό τη διάνοιξη της οδού Νικοπόλεως.

📌Στο μέτωπο των Τεχνικών Έργων :

– Στις συντηρήσεις-διαγραμμίσεις οδών προχωρήσαμε στην παραγγελία και προμήθεια υλικών.

– Για το Στάδιο Σταυρούπολης, ολοκληρώθηκε κατά πολύ νωρίτερα η διαμόρφωση χώρων στίβου, ολοκληρώθηκε επίσης ο ελαστικός τάπητας, καθώς και η γραμμογράφιση.

📌Σε ό,τι αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού ολοκληρώθηκε μετά από πλήρη επίβλεψη, η διαδικασία σύνδεσης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού (Μετέωρα, Ηλιούπολη Πλ. Τερψιθέας) με τη ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η σύμβαση-συμβόλαιο με τη ΔΕΗ.

📌Στην Κοινωνική Πολιτική έχουμε φιλόδοξο σχέδιο. Μέρος αυτού αφορά στην αξιοποίηση όλων των πολιτικών για την υποστήριξη των ανέργων.

– Προχωράμε με νέα Δράση για τους ανέργους- την Σύνδεση με τον Ιδιωτικό Τομέα.

– Με νέες δράσεις Ψυχολογικής και Κοινωνικής Στήριξης στην Πολίχνη

– Λειτουργία Ιατρείου παροχής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και υπηρεσιών Πρόληψης στην Υγεία και την Ψυχική Υγεία.

Τέλος, σχεδιάζουμε Δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ γιατί και εδώ πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής αυτών των συμπολιτών μας.

📌Στην Παιδεία συνεχίζεται ο εξοπλισμός των σχολείων μας και διοργανώνονται εκδηλώσεις με σημαντικό αποτύπωμα, χρήσιμες για όλους τους μαθητές

Ο Δήμος μας αξίζει πολλά περισσότερα. Το γνωρίζουμε. Για αυτό και όλοι οι αντιδήμαρχοι είναι κάθε μέρα που περνά και πιο ενεργοί, πιο αποφασισμένοι. Τους ευχαριστώ για αυτήν την προσήλωση. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι – χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε. Στόχος μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις για να πολλαπλασιάσουμε τα αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement