Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Η ανασκόπηση έτους 2021 στον Δήμο Παύλου Μελά

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Το 2021 πέρασε πλέον στην ιστορία και η δημοτική αρχή παρουσιάζει τα γεγονότα και τα δρώμενα που σημάδεψαν τον Δήμο, μέσα από επιλεγμένες αναρτήσεις της επίσημης ιστοσελίδας www.pavlosmelas.gr

Η πανδημία που σφράγισε το 2021 επέφερε αλλαγές στο σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε για δεύτερη χρονιά την ετοιμότητα των δήμων στις έκτακτες καταστάσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Οι Δομές Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, ως ναυαρχίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά υλοποίησαν προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας παροχής υγείας, με στόχο την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το 2021 είναι σίγουρα συνυφασμένο στον τόπο μας, με τη νέα εποχή που σηματοδότησαν για το υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας, η έγκριση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το κτήριο Α2 και κυρίως, η επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, τις τελευταίες 30 εργάσιμες ημέρες του έτους.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2021, δόθηκε λύση μετά από 40 χρόνια για τα αυθαίρετα των Μετεώρων Πολίχνης, με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίστηκε στη Βουλή, σχετικά με τη μεταβίβαση σε πολίτες, έναντι τιμήματος και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπολειπόμενων δημοτικών εκτάσεων του δήμου Παύλου Μελά.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε, έκλεισαν οριστικά υποθέσεις που απασχολούσαν τους συμπολίτες μας για δεκαετίες: οι κατεδαφίσεις του αυθαίρετου κτηρίου της Καραολή και Δημητρίου στη Σταυρούπολη, δίπλα στο Δημαρχείο και του πρώην κέντρου διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ» στα Μετέωρα καθώς και η αποξήλωση των πυλώνων ρεύματος που υπήρχαν στην Πολίχνη από το 1952!

Ήταν όμως και μια δημιουργική χρονιά για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, με παρεμβάσεις καθοριστικές για το παρόν και το μέλλον του δήμου Παύλου Μελά, όπως τα ολοκληρωμένα έργα (η Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο της Ευκαρπίας με δωρεά της κυρίας Αναστασίας Λαδένη, το ιστορικό πέτρινο σχολείο της Πολίχνης που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και των Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας, στα οποία τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας τελευταίας τεχνολογίας, κ.α.) και τα συνεχιζόμενα και νέα, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στο τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα των 26 εκατομμυρίων ευρώ (προσθήκη ορόφου στο 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας, βρεφονηπιακός σταθμός «Ουράνιο Τόξο», πρότυπη παιδική χαρά – δημιουργικός παιδότοπος στην Ευκαρπία, η ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Πολίχνης, ταρτάν στίβου στο γήπεδο Σταυρούπολης, Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Άνω Ηλιούπολη, αναβάθμιση ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες με τη στήριξη της ΜΕ Θεσσαλονίκης, κ.α.).

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα συγκαταλέγονται επίσης οι επιτυχίες που αφορούν στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου Παύλου Μελά, μεταξύ των οποίων η έκδοση ΦΕΚ για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης, το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά.

Το 2021, αποχαιρετήσαμε στον δήμο Παύλου Μελά, τον μεγάλο ευεργέτη και δωρητή Λεωνίδα Παπαγεωργίου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 χρόνων. Μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μιας νοσοκομειακής μονάδας – κόσμημα, χωροθετημένης στον δυτικό τομέα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, αναβαθμίζοντας την υγεία στη Θεσσαλονίκη.

Στις 18 Οκτωβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη», ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη με την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η Απόφαση ήρθε ως συνέχεια των αντίστοιχων θετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Στις 12 Νοεμβρίου 2021, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εμβληματικού Δημάρχου Σταυρούπολης Χρήστου Τσακίρη, στο Κέντρο Πολιτισμού που φέρει το όνομά του.

Έτσι αποτυπώνεται η Ανασκόπηση του 2021 για τις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, μέσα από τις αναρτήσεις της επικαιρότητας στη σελίδα www.pavlosmelas.gr και στο facebook του δήμου Παύλου Μελά.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας συνεχίζεται το 2022 και ταυτόχρονα με τις ευχές μας για υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο εκφράζουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας στα Μέσα Ενημέρωσης, που με σεβασμό, αξιοπιστία και μοναδικό επαγγελματισμό προέβαλαν τα θέματα του Δήμου Παύλου Μελά.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021

18 Ιανουαρίου 2021

Νέα εποχή στο ΕΑΚ Σταυρούπολης με ταρτάν στίβου μετά από 40 χρόνια

Στις 13/10/2020, με την έλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του, στην οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο, προτάσεις για αναβάθμιση των υποδομών του συγκεκριμένου αθλητικού πυρήνα με κυριότερο αίτημα την κατασκευή ταρτάν στίβου πέριξ του γηπέδου. Ακριβώς μετά από 3 μήνες, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκλήρωσε τη Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου με συνολικό υπολογισμένο κόστος 928.000 ευρώ.

Μετά από 40 χρόνια (το γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1981 από τον Αχιλλέα Καραμανλή), θα κατασκευαστούν διάδρομοι στίβου. Πρόκειται για μια καλή είδηση, καθώς με αυτή την εξέλιξη, χιλιάδες αθλούμενοι στο περπάτημα ή το τρέξιμο, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν σε ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, όταν ολοκληρωθεί το έργο.


9 Μαρτίου 2021

Κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο κτήριο της Καραολή & Δημητρίου στη Σταυρούπολη μετά από 20 χρόνια

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, έκλεισε οριστικά μια υπόθεση που απασχολούσε τους κατοίκους της Σταυρούπολης για 20 χρόνια! Η Διοίκηση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη κατεδάφισε το αυθαίρετο κτήριο που διέκοπτε την ομαλή ροή της οδού Καραολή και Δημητρίου, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, λίγο πριν την έξοδο στην οδό Λαγκαδά, 100 μέτρα από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Δόθηκε τέλος σε ένα δικαστικό γολγοθά πολλών ετών και αφορά κτίσμα ενός ακινήτου εμβαδού 185,33 τ.μ., τμήμα του μείζονος γεωτεμαχίου εμβαδού 3.172 τ.μ., το οποίο ανεγέρθηκε παράνομα σε δημοτικό χώρο, σε μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της δυτικής Θεσσαλονίκης και δημιουργούσε επί σειρά ετών σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για διερχόμενους πεζούς και οχήματα.


14 Μαρτίου 2021

«Αποκριάς Δρώμενα 2021» στον Δήμο Παύλου Μελά την Κυριακή 14/3 από το … σπίτι

Διαδικτυακά κούλουμα και άλλα αποκριάτικα δρώμενα

To 2021, στον Δήμο Παύλου Μελά γιορτάσαμε την Αποκριά… διαδικτυακά!

Το πρόγραμμα που ξεπέρασε τις τρεις ώρες περιελάμβανε μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, δρώμενα και έθιμα της Αποκριάς, ακόμη και παρουσίαση εκλεκτών εδεσμάτων, με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων και πολιτιστικών συλλόγων που μετέφεραν στους συμπολίτες μας την ατμόσφαιρα και το κλίμα της παραδοσιακής Αποκριάς του τόπου μας.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε… Home edition!


17 Μαρτίου 2021

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Παρουσιάστηκε η Μελέτη Βιωσιμότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάστηκε προς έγκριση η Μελέτη Βιωσιμότητας Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Πλάνου Δράσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά (αποφάσεις στρατηγικού επιπέδου που έχουν ήδη ληφθεί, μελέτες – έργα που έχουν δρομολογηθεί, τα σενάρια της μελέτης βιωσιμότητας και τα δεδομένα της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους από τον Οκτώβριο του 2020). Ακολούθησε συζήτηση του σχεδίου και εγκρίθηκε από το Σώμα η επιλογή του δεύτερου σεναρίου λειτουργίας του ΜΠΠΜ.

Με δεδομένο ότι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά αποτελεί σημαντικό δημόσιο αγαθό, η αξιοποίηση και η οικονομική βιωσιμότητά του έχει βαρύνουσα σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.


22 Μαρτίου 2021

Αναβαθμίζονται γήπεδα μπάσκετ με τη στήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Συντηρήσεις – Μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παύλου Μελά», από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί σημαντικό μέρος των εργασιών από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά έχει εκπονήσει τη μελέτη για την εκτέλεση του έργου με το οποίο θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες.


23 Μαρτίου 2021

Οι ήρωες της Επανάστασης «ζωντανεύουν» στις στάσεις του ΟΑΣΘ μέσα από ζωγραφιές των μαθητών του Δήμου Παύλου Μελά

Στιγμές από την Επανάσταση του 1821, τις οποίες φιλοτέχνησαν τα χέρια και η φαντασία των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά απηύθυνε πρόσκληση στους μικρούς μαθητές με σκοπό να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές με θέμα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν κάποια ξεχωριστά και πανέμορφα έργα κι έτσι επιβάτες και περαστικοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτήν την πρωτότυπη έκθεση… δρόμου με σημείο αναφοράς τη σημαντικότερη ώρα του έθνους μας στη νεότερη ιστορία.


26 Μαρτίου 2021

Στιγμιότυπα από την κατεδάφιση του πρώην κέντρου διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ» στα Μετέωρα

Ικανοποιήθηκε ένα λογικό αίτημα που είχε θέσει η τοπική κοινωνία των Μετεώρων προ 20ετίας. Κατεδαφίστηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 το πρώην κέντρο διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ», ένα επικίνδυνο κτήριο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών, σε οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και της οδού Ακροπόλεως στα Μετέωρα, στη νοτιοανατολική είσοδο του δήμου Παύλου Μελά η οποία γειτνιάζει με τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Το κτήριο το οποίο χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο από άποψη δομική και από άποψη ασφάλειας κοινού έπρεπε οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί για την αποτροπή της πρόκλησης ατυχήματος. Η αρχή είχε γίνει στις 29 Μαϊου 2017, όταν ο Δήμος Παύλου Μελά μέσω συμβεβλημένης εταιρείας με εξειδικευμένο προσωπικό και τη βοήθεια ειδικού καλαθοφόρου οχήματος ξεκίνησε τις εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο κτίσμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά αποξηλώθηκαν τότε, μέσα σε ένα τριήμερο, 750 τ.μ. αμιάντου από τη σκεπή και από το εσωτερικό του κτιρίου.


17 Απριλίου 2021

Δωρεάν WiFi σε 21 σημεία του Δήμου Παύλου Μελά με πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Δήμος Παύλου Μελά εξασφάλισε ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για κατοίκους και επισκέπτες, σε επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια των τριών δημοτικών ενοτήτων, μέσω της χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της πρωτοβουλίας WiFi for Europeans (WiFi4EU).

Με στόχο τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο δήμος όρισε σημεία εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, τα λεγόμενα «κέντρα δημόσιας ζωής» και, σε άμεση συνεργασία με τον ανάδοχο, ολοκλήρωσε σε αυτούς τους χώρους, το έργο εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Wi-Fi.


18 Απριλίου 2021

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Με σύνθημα «Χαρίζουμε ζωή τις Κυριακές – Δίνουμε αίμα όπως και πριν την έναρξη της πανδημίας χωρίς κανέναν απολύτως φόβο» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021, η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.


15 Μαΐου 2021

Επίσκεψη Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στη δομή «Παιδική Ομπρέλα» του Δήμου Παύλου Μελά

Τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία βρέθηκε για δύο μέρες στην πόλη μας, πήρε την αφορμή από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποιούνται δράσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίες μάλιστα τελούν υπό την αιγίδα της «Επιτροπής 2021». Μεταξύ των δράσεων της δομής ξεχώρισαν ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για εφήβους με θέμα στίχους του ποιητή του Ανδρέα Κάλβου, η δημιουργία βίντεο για τα 200 χρόνια ελευθερίας και τα θεματικά διαδραστικά παιχνίδια.


31 Μαΐου 2021

Ξεκινά από τη Δευτέρα 31/5 η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο νέο ΚΑΠΗ Τερψιθέας

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά, στην περιοχή της Τερψιθέας με σκοπό την παροχή ιατρικής φροντίδας στους ωφελούμενους. Το νέο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στεγάστηκε σε ένα φιλόξενο χώρο που εδρεύει στον αριθμό 9 της οδού Αρμενοπούλου.


5 Ιουνίου 2021

Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα από τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά & Κορδελιού – Ευόσμου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Δήμοι Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου διοργάνωσαν από κοινού το Σάββατο 5 Ιουνίου «Ποδηλατοβόλτα στη Δυτική Θεσσαλονίκη».


1 Ιουλίου 2021

Πλήθος κόσμου στο τριήμερο λαϊκού πολιτισμού «Στο διάβα του χρόνου και της παράδοσης»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων λαϊκού πολιτισμού που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά. Το τριήμερο που έφερε τον τίτλο «Στο διάβα του χρόνου και της παράδοσης», πραγματοποιήθηκε στις 29-30/6 & 1/7 2021 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η περίοδος της πανδημίας δημιούργησε φαινόμενα πολιτιστικής «δίψας» στον κόσμο που αδημονούσε να διασκεδάσει ξανά με φυσική παρουσία.


3 Ιουλίου 2021

Πάνω από 500 παιδιά “ταξίδεψαν με ασφάλεια” στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πραγματοποίησαν την εκδήλωση “Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια”, στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2021.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μετά τα αλλεπάλληλα lockdown, τα παιδιά των 11 παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά επισκέφθηκαν τον πανέμορφο «Βοτανικό Κήπο» σε μικρές ομάδες, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα ισχύοντα μέτρα. Μέσα από την περιήγησή τους στον Βοτανικό Κήπο, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να “ταξιδέψουν” με ασφάλεια στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου.


10 Ιουλίου 2021

Πεπραγμένα Δομών Υγείας & Τρίτης Ηλικίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων

Η Κοινωνική Υπηρεσία παρουσίασε τα πεπραγμένα των Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Εξαμήνου 2021.

Κατά την περίοδο της πανδημίας βασικοί στόχοι λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας αποτελούν:

Η ασφάλεια του προσωπικού και του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.

Η ενημέρωση του προσωπικού και των πολιτών για τα μέτρα προστασίας από την covid-19 και η διαχείριση κρούσματος.

Η μη διακοπή των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Η υποστήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υπηρεσία είναι η προσαρμοστικότητα της στις συνθήκες της πανδημίας και η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων του διαδικτύου.


26 Ιουλίου 2021

Εκδόθηκε ΦΕΚ για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης

Μετά την πάροδο 16 ετών από την εκκίνηση της διαδικασίας Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πολίχνης και παρακάμπτοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, εγκρίθηκε το σημαντικότερο πολεοδομικό εργαλείο ανάπτυξης του τόπου, το νέο ΓΠΣ της Δ.Ε. Πολίχνης, με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Δ’ 444/26.07.2021).

Με την έγκριση του νέου ΓΠΣ καθορίζονται χρήσεις γης στο σύνολο της εδαφικής περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης, αλλάζουν οι χρήσεις του υφιστάμενου σχεδίου με στόχο την ανάδειξη των ζωντανών γειτονιών, ενώ πέντε (5) νέες περιοχές προτείνονται να πολεοδομηθούν με τις δύο εξ αυτών ως κατοικία.

Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο χαρακτηρισμός του πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, ως Μητροπολιτικού Πάρκου, με εγκαταστάσεις κοινωφελών λειτουργιών υπερτοπικής σημασίας, με σκοπό την αξιοποίηση ενός ζωτικού για τις ανάγκες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος ανοικτού χώρου, ο οποίος θα προσφέρει στην αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της πόλης.


12 Αυγούστου 2021

Αναχώρησε η πρώτη αποστολή βοήθειας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά για τις πληγείσες περιοχές

Αναχώρησε την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, η πρώτη αποστολή βοήθειας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά για τις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές (κυρίως της Βόρειας Εύβοιας). Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου συγκέντρωσαν είδη καθαριότητας, χαρτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και σακούλες απορριμμάτων και με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης τα συγκεντρωθέντα είδη παραδόθηκαν με ασφάλεια στους πληγέντες.


13 Αυγούστου 2021

Καλλωπιστική παρέμβαση στην πλατεία Μετεώρων

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου 2021, η παρέμβαση μικρής κλίμακας του Τμήματος Πρασίνου σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δημόσιους χώρους του Δήμου Παύλου Μελά, την Πλατεία Μετεώρων της ΔΕ Πολίχνης. Τα συνεργεία του δήμου προέβησαν σε βελτιωτικές εργασίες (βραχόκηπος με κεντρικό στοιχείο μια μεσογειακή ελιά, θάμνοι, φωτίνιες και αμπέλιες) με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της συγκεκριμένης πλατείας που περικλείεται από καταστήματα και δρόμους με συνεχή κυκλοφορία οχημάτων και αποτελεί τόπο συνάντησης, ανάπαυσης και παιχνιδιού. Μάλιστα, τοποθετήθηκε προβολέας που παρέχει φως στο βραχόκηπο και το λόφο τις νυχτερινές ώρες, συμβάλλοντας στον καλλωπισμό και την ασφάλεια της περιοχής.


26 Αυγούστου 2021

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς»

Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», με τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης και την περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και ουσιαστικά θεσμοθετήθηκε η χωρική ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος απόδοσης σε κοινή χρήση ενός ελεύθερου χώρου πρασίνου και παρέχεται η δυνατότητα επανάχρησης των υφιστάμενων κτιρίων με κοινωφελείς χρήσεις ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του χώρου του πρώην στρατοπέδου ως τόπου ιστορικής και κοινωνικής μνήμης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παύλου Μελά και του συνόλου της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.


16 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Υπουργού κ. Γιάννη Τσακίρη στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στον Δήμο Παύλου Μελά

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά που εδρεύει στην περιοχή της Νικόπολης επισκέφθηκε ο κ. Γιάννης Τσακίρης – Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τον Υφυπουργό συνόδευε η κ. Νίκη Δανδόλου – Ειδική Γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

O Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης υποδέχτηκε τον κ. Τσακίρη ενώ παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χαρά Αμανατίδου ως πολιτική προϊσταμένη της δομής.

Ο Υφυπουργός αρχικά ενημερώθηκε περιληπτικά για το πλέγμα των κοινωνικών δράσεων του Δήμου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε από υπηρεσιακά στελέχη στους χώρους των Κοινωνικών Υπηρεσιών πριν του γίνει αναλυτική ενημέρωση για το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2021.


18 Σεπτεμβρίου 2021

Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το ιστορικό πέτρινο σχολείο της Πολίχνης που φιλοξενεί το 1ο Γυμνάσιο

Το γνωστό “παλιό πέτρινο” Δημοτικό Πολίχνης ή “Κοινόν σχολείον Καράισιν”, που φιλοξενεί το 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης, αναβαθμίστηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο, ενεργειακά αυτόνομο εκπαιδευτικό κτίριο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων», που υλοποιεί το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά.

Το ιστορικό διώροφο ψηλοτάβανο σχολείο της Πολίχνης, επί των σημερινών οδών Σταδίου και Σχολείου 1, κοντά στη συμβολή των κεντρικών οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Μαυρομιχάλη, χτίστηκε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1920, με πέτρες από το λατομείο της Κρύας Βρύσης όπως και ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα και με προσωπική εργασία ντόπιων μαστόρων και άλλων κατοίκων. Θεμελιώθηκε το 1927 και εγκαινιάστηκε το Πάσχα του 1930 από τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Υπουργό Παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου!


21 Σεπτεμβρίου 2021

Τελετή αποκαλυπτηρίων αγάλματος Νίκου Καπετανίδη: το πρώτο μεγάλο ραντεβού με την Ιστορία στο ΜΠΠΜ

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την υπογραφή σύμβασης που θα σημάνει την έναρξη εργασιών για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, ο Δήμος Παύλου Μελά πραγματοποίησε με περισσή συγκίνηση, ευλάβεια και κάθε επισημότητα, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκου Καπετανίδη, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, ακριβώς 100 χρόνια από τη μέρα που ο δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης άφηνε την τελευταία του πνοή στα χέρια του τουρκικού εθνικισμού, η ποντιακή κοινότητα και όχι μόνο, απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στο σύμβολο ηρωισμού και αυταπάρνησης, που στις 21 Σεπτεμβρίου 1921, στα 32 του χρόνια απαγχονίστηκε στα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας.


27 Σεπτεμβρίου 2021

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το εμβληματικό έργο

Με τη φράση ‘’Το στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι το θεμέλιο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά είναι το μέλλον΄΄ ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κτίριο Χ εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνυπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση με τον Αθανάσιο Παπανικολάου εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε. κηρύσσοντας έτσι την έναρξη μιας νέας εποχής για τον δημόσιο, κοινωνικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την κοινωνική επίδραση και την οικονομική εξέλιξη.


30 Σεπτεμβρίου 2021

Τελετή παραλαβής λεωφορείου για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης της ΔΗ.Κ.Ε.”ΊΡΙΣ”

Στην αγορά ενός καινούργιου λεωφορείου το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενων της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης προέβη το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά ΙΡΙΣ, με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Μαρίας Σαββίδου. Η σύμβαση της προμήθειας υπογράφηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, από την Πρόεδρο και νόμιμη εκπρόσωπο της Επιχείρησης κ. Μαρία Σαββίδου, με τον ανάδοχο. Η παραλαβή και ο αγιασμός πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Διοίκησης της ΙΡΙΣ.


1 Οκτωβρίου 2021

Προμήθεια ενός σύγχρονου κλαδοθρυμματιστή για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου

Στην προμήθεια ενός σύγχρονου κλαδοθρυμματιστή – κλαδοτεμαχιστή συνολικού κόστους 33.269 € προέβη ο Δήμος Παύλου Μελά με σκοπό αφενός τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες αφετέρου, την ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.


4 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στην Κατεπείγουσα συνεδρίασή του, στις 04 Οκτωβρίου του έτους 2021, εξέδωσε Κατά Πλειοψηφία ψήφισμα για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 250/2021 απόφασή του: το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών, ναζιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, μέλη σωματείων και φορέων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που επιτέθηκαν με καδρόνια, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια.


8 Οκτωβρίου 2021

Πρότυπη παιδική χαρά – δημιουργικός παιδότοπος στην Ευκαρπία με χρηματοδότηση 499.800€ από το Πράσινο Ταμείο

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά προχωρά στη δημοπράτηση πρότυπης παιδικής χαράς – εναλλακτικού δημιουργικού παιδότοπου σε συνδυασμό με την κατασκευή των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στην Ευκαρπία, σε υπάρχουσα υποδομή που οριοθετείται από τις οδούς Ολύμπου, Δωδεκανήσου και την προέκταση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο λόγος για το χρηματοδοτούμενο έργο με 499.800 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο που θα υλοποιηθεί σε επιφάνεια των 2.598 τ.μ., στη νοτιοδυτική Ευκαρπία, δίπλα στο 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας όπου είναι σε εξέλιξη η προσθήκη ορόφου και η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου.


14 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες antigraffiti σε πινακίδες και καθρέφτες ορατότητας

Ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο η αφαίρεση αυτοκόλλητων και γκράφιτι από όλες τις πινακίδες (οδοσήμανση, ονόματα οδών κτλ) και τους καθρέφτες ορατότητας σε όλο τον Δήμο Παύλου Μελά, με τη χρήση νέων ειδικών υλικών.

Με την παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται αφενός η καθαριότητα αφετέρου, η εξοικονόμηση χρημάτων που θα ξοδεύονταν για την αντικατάσταση των πινακίδων καθώς ο καθαρισμός είναι πολύ πιο οικονομικός από την αγορά νέων.


16 Οκτωβρίου 2021

Ο ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έγκριση χρηματοδότησης 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Ο ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε έγκριση χρηματοδότησης 4.405.832 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη Δημιουργική Επανάχρηση του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021.


18 Οκτωβρίου 2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά ψήφισε υπέρ της μετονομασίας της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη» στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021, ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη με την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η Απόφαση με αριθμό 262/21 του Δήμου Παύλου Μελά έρχεται ως συνέχεια της σύμπλευσης των τεσσάρων δημάρχων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Λάζαρου Κυρίζογλου, Σίμου Δανιηλίδη, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και των αντίστοιχων θετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Θεσσαλονίκης (20/9), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (20/9), Νεάπολης – Συκεών (12/10) για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.


29 Οκτωβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Ηλιούπολης με τιμητική βράβευση του Μπάμπη Χαλκίδη και γιορτή ακαδημιών

Με το έργο «Διαμορφώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις ΔΚ Σταυρούπολης Ευκαρπίας», η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τοποθέτησε νέο χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας στα δημοτικά γήπεδα της Άνω Ηλιούπολης και Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας, συνεχίζοντας τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του δήμου Παύλου Μελά.

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 θα μείνει αξέχαστο για όσους παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά για τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης. Στην εκδήλωση κυριάρχησαν το παιχνίδι, οι φωνές των μικρών ποδοσφαιριστών – μεγάλων πρωταγωνιστών, η χαρά των γονέων και φίλων και η συγκίνηση με τις τιμητικές βραβεύσεις του αθλητικού παράγοντα με τη μεγάλη προσφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, Μπάμπη Χαλκίδη και του πρώην Υπουργού Γιώργου Ορφανού.


31 Οκτωβρίου 2021

Λαμπερά εγκαίνια για τη νέα Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας με πρωταγωνιστές την παράδοση και τα παιδιά

Εγκαίνια της νέας Πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021 εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, που μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, φιλικό προς το περιβάλλον και παραδόθηκε στους πολίτες από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Πλατεία με το παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς χαρακτηρίστηκε ως πλατεία μόλις το 1949.


8 Νοεμβρίου 2021

Το όχημα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών – κινητό πράσινο σημείο στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά

Στην προμήθεια ενός συστήματος διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προέβη ο Δήμος Παύλου Μελά. Πρόκειται για ένα ειδικά κατασκευασμένο αυτοκινούμενο όχημα το οποίο προμηθεύτηκε ο Δήμος μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και το οποίο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να συλλέγονται χωριστά σε ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο και να συμπιέζονται με ειδική πρέσα για εξοικονόμηση χώρου. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να ζυγίζει και να καταγράφει ηλεκτρονικά τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά του κάθε πολίτη και να ενημερώνει για τα οφέλη της κάθε ενέργειας.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Πρασίνου και του Τμήματος Καθαριότητας θα επισκέπτεται γειτονιές και σχολεία με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή και θα συλλέγει σε πρώτο στάδιο χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό PET και τηγανέλαιο, παρέχοντας κίνητρα για ανακύκλωση και δυνατότητες για επιβράβευση.


8 Νοεμβρίου 2021

O Δήμος Παύλου Μελά αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου

Ο Δήμος Παύλου Μελά αποχαιρέτησε με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη τον μεγάλο ευεργέτη και δωρητή Λεωνίδα Παπαγεωργίου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 χρόνων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Λεωνίδα Παπαγεωργίου που μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μιας νοσοκομειακής μονάδας – κόσμημα, χωροθετημένης στον δυτικό τομέα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, αναβαθμίζοντας την υγεία στη Θεσσαλονίκη.

Ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, εκπληρώνοντας το όραμα των εθνικών ευεργετών Λεωνίδα και Νικολάου Παπαγεωργίου, με την αξεπέραστη συμβολή τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας και τη συνολική τους προσφορά στην πατρίδα.


12 Νοεμβρίου 2021

Μνήμες και βαθιά συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιστορικού Δημάρχου Σταυρούπολης Χρήστου Τσακίρη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εμβληματικού Δημάρχου Σταυρούπολης Χρήστου Τσακίρη, στο Κέντρο Πολιτισμού που φέρει το όνομά του.

Επί θητείας του (1979 – 1990) τέθηκαν οι βάσεις της Σταυρούπολης του μέλλοντος. Αγωνιστής, ακούραστος και διορατικός, ο Χρήστος Τσακίρης έμεινε στην ιστορία ως επιτυχημένος Δήμαρχος, αλλά και ως σπουδαίος άνθρωπος. Λάτρης της σκληρής δουλειάς και της συνέπειας, εκφραστής του λαού που αφουγκράστηκε, «υπηρέτης» της πόλης που αγάπησε.


18 Νοεμβρίου 2021

Αποξηλώνονται οι πυλώνες υψηλής τάσης ρεύματος στον Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου 2021 η αποξήλωση ένδεκα πυλώνων – εναέριων γραμμών ρεύματος στον Δήμο Παύλου Μελά. Παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το συνεργείο του ΑΔΜΗΕ προχώρησε με αυτεπιστασία στην οριστική απομάκρυνση των στηλών ρεύματος που υπάρχουν στην περιοχή από το 1952!

Η περιοχή παρέμβασης ήταν η Πολίχνη με έναρξη εργασιών από την περιοχή Καρατάσιου, μετά τη στροφή Λεωφόρου Στρατού προς την οδό Μαυρομιχάλη και αφορούσε οκτώ πυλώνες και τρεις πυλώνες στην αερογέφυρα Σταυρούπολης με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέσα στον Δεκέμβριο του 2021.


23 Νοεμβρίου 2021

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει…

αισθήματα περίπατος θέαμα σιωπή παρέες μνήμες ευωδία χρώματα αρμονία παιχνίδι φως έμπνευση άσκηση σεβασμός

(video και φωτογραφίες)


24 Νοεμβρίου 2021

Επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Η Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 προστέθηκε στις σημαντικές ημερομηνίες των τελευταίων ετών για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, καθώς ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες που θα μεταμορφώσουν τον παραχωρημένο στον Δήμο Παύλου Μελά χώρο των 340 στρεμμάτων, σε Μητροπολιτικό Πάρκο της ευρύτερης Θεσσαλονίκης. Οι κατεδαφίσεις κτηρίων και βοηθητικών κτισμάτων που χωροθετούνται κυρίως στη βορειοδυτική πλευρά του μεγάλου ελεύθερου αδόμητου χώρου, αποτελούν την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση που συμπεριλαμβάνεται στο έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».


1 Δεκεμβρίου 2021

Δόθηκε λύση μετά από 40 χρόνια για τα αυθαίρετα των Μετεώρων Πολίχνης

Μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πολίχνης και τη θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», ήρθε να προστεθεί άλλη μια σημαντική κατάκτηση για τον δήμο Παύλου Μελά, με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στη Βουλή, σχετικά με τη μεταβίβαση σε πολίτες, έναντι τιμήματος και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπολειπόμενων δημοτικών εκτάσεων του δήμου Παύλου Μελά.

Με την ψήφιση αυτή, ρυθμίστηκε νομοθετικά, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που κλήθηκαν από τη δεκαετία του ΄80 να διαχειριστούν οι διοικήσεις του πρώην Δήμου Πολίχνης και μετέπειτα του Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της αρτιότερης πολεοδομικής διαρρύθμισης της περιοχής των Μετεώρων.


6 Δεκεμβρίου 2021

Επέστρεψαν οι 304 μαθητές του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας στο ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο τους

Ημέρα χαράς η Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 για τη σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας, καθώς μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικό προσωπικό επιστρέφουν στην … έδρα τους, στο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Δωδεκανήσου της Ευκαρπίας.

Τα 304 παιδιά των 14 τμημάτων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας φιλοξενήθηκαν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, στο 2ο Δημοτικό Ευκαρπίας και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην έδρα του 3ου Δημοτικού (κάτω αυλή).


6 Δεκεμβρίου 2021

Κλαδέματα και εργασίες πρασίνου για την ασφάλεια και την ευταξία

Συνεχίζονται και τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, οι προγραμματισμένες εργασίες κλαδεμάτων για τις διαμορφώσεις και ανανεώσεις φυτικής κόμης των δέντρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά.

Με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας των δέντρων, την ασφάλεια ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων και την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, η Αντιδημαρχία και το Τμήμα Πρασίνου σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία που εξειδικεύεται στην προσέγγιση και περιποίηση περιβάλλοντος, ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό τις παρεμβάσεις τους σε Ευκαρπία, Πολίχνη και Τερψιθέα Σταυρούπολης.


16 Δεκεμβρίου 2021

Περήφανοι για το Τεχνικό πρόγραμμα 2022 με έργα που θα ξεπεράσουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2021 κατατέθηκε και εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παύλου Μελά για το οικονομικό έτος 2022, το οποίο ανέρχεται σε 19,238 εκατομμύρια ευρώ και με τις αναμορφώσεις θα ξεπεράσει τα 26 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεχιζόμενα και νέα έργα.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο και ταυτόχρονα απόλυτα ρεαλιστικό πρόγραμμα με έργα που μπορούν με ασφάλεια να υλοποιηθούν καθώς αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά, ευρωπαϊκά και ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ένα τεράστιο πρόγραμμα κατασκευών και μελετών που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη δίνει έμφαση στα εμβληματικά έργα της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και απόδοσης σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και της δημιουργικής επανάχρησης του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2, αλλά και σε έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών, τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.


23 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας που κατασκευάστηκε με δωρεά της κυρίας Αναστασίας Λαδένη

Ο Δήμος Παύλου Μελά εγκαινίασε το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα μαθημάτων για το 2021. Το πρότυπο σχολικό κτήριο κατασκευάστηκε στην οδό Αγίου Δημητρίου 1, δίπλα στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, με την ευγενική δωρεά της κυρίας Αναστασίας Λαδένη, η οποία τον Μάρτιο του 2019, παρέδωσε στην κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, τον 6ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη», στην περιοχή των Μετεώρων.


29 Δεκεμβρίου 2021

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Παύλου Μελά

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου Παύλου Μελά παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, με την υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης του «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά (Τ.Π.Σ.)».

Η παραπάνω σύμβαση υπογράφηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του Γεωργίου Τσακούμη, εκπροσώπου της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡEΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ «CONSORTIS» και «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με δ.τ. «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.».


30 Δεκεμβρίου 2021

Ο τερματικός σταθμός της λεωφορειακής γραμμής 38 Ευκαρπίας μεταφέρεται στην Πλατεία Αριστοτέλους από 1-1-2022

Κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και διαβούλευσης που ακολούθησε, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 1-1-2022 αλλάζει ο τερματικός σταθμός της λεωφορειακής γραμμής 38 (Ν.Σ.Σ-Ευκαρπία) και μεταφέρεται από τον Σταθμό στην Αριστοτέλους (Ευκαρπία – Αριστοτέλους).


31 Δεκεμβρίου 2021

Το «ευχαριστώ» του Δήμου Παύλου Μελά στον ΕΟΔΥ για τα 26.675 δωρεάν rapid test σε 124 δράσεις του 2021

Ολοκληρώθηκαν για το έτος 2021 οι μαζικές δειγματοληψίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στον Δήμο Παύλου Μελά, με τελικό απολογισμό 26.675 δωρεάν rapid test σε 124 διοργανώσεις στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά.

Με αφορμή το τέλος του έτους, η Δημοτική Αρχή του δήμου Παύλου Μελά εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο έμψυχο δυναμικό των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για τις πολύτιμες υπηρεσίες και την άριστη συνεργασία στην εποχή της πανδημίας, με την οργάνωση ελέγχων για τη διάγνωση κορωνοϊού COVID-19.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement