Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Πολίχνη: Σε κώμα 70χρονος μετά από καβγά για σκύλο

Ο ηλικιωμένος δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι από 40χρονο μποξέρ μετά από λογομαχία που είχαν για τα σκυλιά τους

Στιγμές αγωνίας και πόνου βιώνει η οικογένεια ηλικιωμένου στην Πολίχνη που επί ένα μήνα δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον καθώς νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. 

«Τον χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει αναίσθητος στο έδαφος», μαρτυρία στην οποία συμπυκνώνεται η σοβαρότητα του ξυλοδαρμού σε βάρος του ηλικιωμένου από 40χρονο πυγμάχο και γνώστη άλλων πολεμικών τεχνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα λόγια των αυτοπτών μαρτύρων, που έντρομοι παρακολούθησαν το σκηνικό συμπλοκής, οι δύο άντρες λογομάχησαν για τους σκύλους τους, στις 18 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τις 21:00, στην Πολίχνη. Συγκεκριμένα, ο 40χρονος φέρεται να έχασε τον έλεγχο επειδή το κατοικίδιο του ηλικιωμένου δεν είχε λουρί. Η λεκτική αντιπαράθεση και οι βωμολοχίες δεν άργησαν να οδηγήσουν σε σωματική βία. 

O 40χρονος αφότου χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του ηλικιωμένου, τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι με αποτέλεσμα o τελευταίος να χάσει επαφή με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την αξονική τομογραφία, η σοβαρότητα του χτυπήματος είναι εμφανής λόγω της διάχυτης αιμορραγίας που παρουσίασε στον εγκέφαλό του ο ηλικιωμένος. Εκτάκτως εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε επέμβαση εγκεφάλου. Μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζει σημάδια ουσιαστικής βελτίωσης καθώς παραμένει σε κώμα και χρειάζεται συνεπώς μηχανική υποστήριξη.

Ο δράστης της υπόθεσης ξυλοδαρμού και πατέρας δύο παιδιών έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ προσπαθεί να επιδείξει διάθεση μετάνοιας. 

Πώς επήλθε το σοβαρό χτύπημα

Ο πρώτος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε τα εξής: «Ξαφνικά ακούσαμε φασαρία από την απέναντι γωνία του δρόμου. Τότε βγήκα στο μπαλκόνι και είδα να βρίζονται δύο άντρες, ένας γύρω στα 40 και ένας ηλικιωμένος γύρω στα 70. Από αυτό που κατάλαβα ήταν ότι βρίζονταν για τα σκυλιά τους. Είχαν και οι δύο μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία έβγαλαν εκείνη την ώρα βόλτα. Ο λόγος που ξεκίνησε ο καβγάς ήταν, υποθέτω, γιατί δεν φορούσε λουράκι το σκυλί του ηλικιωμένου. Από εκεί ξεκίνησε η φασαρία γιατί και οι δύο άρχισαν να βρίζονται γι’ αυτόν τον λόγο. Σε μια στιγμή και ενώ ο μέχρι τότε λεκτικός καβγάς τους είχε τελειώσει, ο ηλικιωμένος είπε στον άλλον ότι είναι ”τρύπιος” ή κάτι παρόμοιο. Τότε, ο νέος ενώ άρχισε να απομακρύνεται, όταν άκουσε την προσβολή αυτή επέστρεψε να ζητήσει τον λόγο. Την ίδια στιγμή, ο ηλικιωμένος άρχιζε και έφευγε ενώ ο άλλος τον ακολουθούσε. Όταν πλησίασαν σε μικρή απόσταση, το σκυλί του παππού μπήκε ανάμεσά τους και άρχισε να γαβγίζει»

«Ο νέος έλεγε στον ηλικιωμένο ”παλιομ@λ@κ@ μάζεψε το σκυλί σου μη σε γ@μήσω”», υποστήριξε ο δεύτερος μάρτυρας, λέγοντας, στη συνέχεια τα εξής: «ο ηλικιωμένος απαντούσε: ”άμα αφήσω τον δικό μου σκύλο ελεύθερο θα σε φάει”»

Ο 40χρονος άρχισε να τρέχει, στην πορεία, προς τη μεριά του 70χρονου για τον χτυπήσει. «Τον χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει αναίσθητος στο έδαφος. Στη συνέχεια προσπαθούσε να τον συνεφέρει φωνάζοντας:Παναγιά μου τι έκανα και που έχω μπλέξει τώρα”», ισχυρίστηκε ακόμη ο δεύτερος μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στο τρομακτικό συμβάν.

«Φώναζε δυνατά και έχασε τις αισθήσεις του»

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό βίας: «Δεν είχα κανέναν σκοπό να τον βλάψω ή να τον ρίξω κάτω, κανένα σκοπό να τον τραυματίσω τον άνθρωπο. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ο άνθρωπος λιποθύμησε από την ένταση και επειδή φώναζε δυνατά και είχε ανεβάσει παλμούς και για τον λόγο αυτό έχασε τις αισθήσεις του. Από το Σάββατο που κρατούμαι, κάθε μέρα ζητάω από το Θεό να τον έχει καλά, να βγει από το νοσοκομείο υγιής και γερός και να μπορέσω να τον δω και να του ζητήσω μία συγγνώμη και να μάθω τί έγινε, για ποιον λόγο έπεσε. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η υγεία του ανθρώπου και τα αγοράκια μου που είναι ο μικρός εννέα μηνών και ο μεγάλος μόλις τρεισήμισι ετών και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με το πόρισμα, πάντως, της Αξονικής Τομογραφίας, ο ηλικιωμένος έφερε κάταγμα, εκτεταμένη αιμορραγία διάχυτα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, καθώς και οξύ αιμάτωμα με εγκεφαλικές θλάσεις και διαταραχή του κρανίου. Διακομίσθηκε, όπως αναφέρεται στο σχετικό ιατρικό σημείωμα, στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση κεφαλής. Νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα σε καταστολή. 

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: protothema.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement