Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Συντήρηση των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων στον Δ.Παύλου Μελά 

Τεχνική μελέτη για τον έλεγχο των γηπέδων των τριών δημοτικών ενοτήτων

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά σε αγαστή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, έχουν ως σταθερή προτεραιότητα την ασφαλή χρήση των 49 ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων από τους ελεύθερα αθλούμενους, τους συλλόγους και τη μαθητική κοινότητα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού Παντελή Νιγδέλη.

Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκε τεχνική μελέτη στα τέλη του προηγούμενου έτους που προέβλεπε τον έλεγχο και την έκδοση πιστοποίησης της συμμόρφωσης του ελεύθερα προσβάσιμου αθλητικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα στον εξοπλισμό καλαθόσφαιρας (μπασκέτα), στις εστίες ποδοσφαίρου, και στους στυλοβάτες πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, υπαίθριων και μη αθλητικών εγκαταστάσεων, των δημοτικών ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Το Τμήμα Αθλητισμού ανέθεσε σε εξειδικευμένο συνεργείο τον έλεγχο και την πιστοποίηση με σύγχρονες μεθόδους και μηχανήματα, όλων των αθλητικών υποδομών και φυσικά και αυτών της ελεύθερης άθλησης πολιτών και διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν επιβεβλημένη η τεχνική παρέμβαση ή ακόμα και η αντικατάσταση οργάνων.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού, με συνοπτικές διαδικασίες σφράγισε τους παραπάνω χώρους και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία καθώς και με την υποστήριξη των δημοτικών συνεργείων, στις περιπτώσεις που η αποκατάσταση ήταν δυνατή με ίδια μέσα. Μάλιστα αναρτήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παντελή Νιγδέλη, σχετικό έγγραφο προς ενημέρωση όλων για τις προγραμματισμένες εργασίες στους αθλητικούς χώρους που διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν και πάλι στους δημότες προς χρήση τρία ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, καθώς αντικαταστάθηκαν οι δυο μπασκέτες στο γήπεδο κοντά στον Ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου, ενώ τοποθετήθηκε μία νέα μπασκέτα στο γήπεδο της οδού Ιατρού Γωγούση και μία στο γήπεδο των οδών Δοϊράνης και Ωραιοκάστρου.

Καλούνται μάλιστα οι πολίτες που εντοπίζουν προβλήματα στις αθλητικές υποδομές να ενημερώνουν τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, μέσω της διαδικασίας των αιτημάτων.

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του έργου «Προγραμματική Παροχή υπηρεσιών για έλεγχο και έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας αθλητικού εξοπλισμού ανοικτών και κλειστών χώρων άθλησης», ξεκίνησε από τις 15 Μαρτίου του 2022 και είναι σε εξέλιξη το έργο «Συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παύλου Μελά», μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Με τη σύμβαση αυτή χρηματοδοτείται σημαντικό μέρος των εργασιών από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παύλου Μελά και αφορά στην αναβάθμιση των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ:
✅στον αθλητικό χώρο δίπλα στο μνημείο των 14 παλικαριών, ΔΕ Ευκαρπίας,
✅στην οδό Γιάννη Ρίτσου, στις εργατικές κατοικίες, δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο, ΔΕ Ευκαρπίας,
✅στον αύλειο χώρο του ιστορικού 1ου Λυκείου δίπλα στο Δημαρχείο, ΔΕ Σταυρούπολης,
✅στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Τερψιθέα, ΔΕ Σταυρούπολης,
✅στα γήπεδα της διασταύρωσης των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Μετέωρα, ΔΕ Πολίχνης,
✅στην περιοχή του Ιερού Ναού Ανάληψης, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, ΔΕ Πολίχνης.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν επεμβάσεις τόσο στην περίφραξη όσο και στο δάπεδο των γηπέδων με αντικραδασμικό συνθετικό υλικό. Παράλληλα θα τοποθετηθούν και νέες μπασκέτες όπου κρίνεται απαραίτητο και οι φθορές είναι σημαντικές. Η υλοποίηση των εργασιών με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών που διαθέτουν την εμπειρία και συνεργατικά με το Τμήμα Αθλητισμού κρίνεται επιβεβλημένη για να αθλούνται οι πολίτες υπό ασφαλείς συνθήκες.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement