Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Ταρτάν στίβου μετά από 40 χρόνια στο ΕΑΚ Σταυρούπολης

Το έργο θα ωφελήσει χιλιάδες αθλούμενους, δρομείς, μαθητές και μαθήτριες.

Μετά την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα νέας γενιάς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης, τον Ιούλιο του 2019, από τον Δήμο Παύλου Μελά, μια νέα παρέμβαση δρομολογείται στον ίδιο χώρο, που αλλάζει τα δεδομένα των διαθέσιμων εγκαταστάσεων για τους αθλούμενους των δυτικών συνοικιών.

Η απόφαση για τοποθέτηση ταρτάν στίβου στο Στάδιο Σταυρούπολης δίπλα στο Δημαρχείο,  από το Υφυπουργείο Αθλητισμού,  είναι ειλημμένη και οι διαδικασίες ξεκίνησαν, μετά από την καλή συνεργασία του Προέδρου των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Πέτρογλου με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Στις 13/10/2020, με την έλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του, στην οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο, προτάσεις για αναβάθμιση των υποδομών του συγκεκριμένου αθλητικού πυρήνα (κλειστό Γυμναστήριο, κλειστό άρσης βαρών, δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου) με κυριότερο αίτημα την κατασκευή ταρτάν στίβου πέριξ του γηπέδου.

Μετά από 3 μήνες, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκλήρωσε τη Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου με συνολικό υπολογισμένο κόστος 928.000,00 ευρώ, η οποία παραδόθηκε από τον Δήμαρχο στον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει η έγκριση της μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και να υλοποιηθεί το έργο.

Μετά από 40 χρόνια

Μετά από 40 χρόνια (το γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1981 από τον Αχιλλέα Καραμανλή), θα κατασκευαστούν διάδρομοι στίβου, αφού ολοκληρωθούν μια σειρά προεργασιών (εκσκαφές και επιχώσεις για ισοσταθμία και δημιουργία κλίσεων για την απορροή των υδάτων, κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατασκευή δικτύου συλλογής των υδάτων, επίστρωση δαπέδων περιμετρικά του ταρτάν με τσιμεντοκονίαμα, κα). Ο ελαστικός συνθετικός τάπητας θα γραμμογραφηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), ενώ στις σημαντικές παρεμβάσεις λογίζεται και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με φωτεινές πηγές τεχνολογίας LED.

Χιλιάδες ωφελούμενοι

Πρόκειται για μια καλή είδηση με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς με αυτή την εξέλιξη, χιλιάδες αθλούμενοι στο περπάτημα ή το τρέξιμο, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν σε ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, όταν το έργο ολοκληρωθεί.

Το γήπεδο θα ανοίξει τις πόρτες του, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιλέγουν έναν υγιεινό, αθλητικό τρόπο ζωής και μέσα από τη δρομική δραστηριότητα ωφελούνται σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά, με μια απασχόληση που βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα της ζωής τους, τους προσφέρει μια καλή φυσική κατάσταση, δυνατά συναισθήματα και την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η τοποθέτηση του ταρτάν θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές του Δήμου Παύλου Μελά που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, που μετακινούνται για να  προετοιμαστούν σε ασφαλείς αθλητικούς χώρους εκτός δήμου.

Επίσης, εκατοντάδες είναι τα αιτήματα πολιτών, για διαμόρφωση τεσταρισμένων χώρων άσκησης για τους ελεύθερα αθλούμενους, που αναγκάζονται να ασκούν δραστηριότητες περιπάτου ή τρεξίματος στους δρόμους ταχείας διέλευσης οχημάτων της περιοχής (οδοί Λαγκαδά, Δενδροποτάμου κα) που δεν παρέχουν ασφάλεια.

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης και σε περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement