Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Ζωγραφιές μαθητών με ήρωες της επανάστασης σε στάσεις του ΟΑΣΘ στον Δ.Παύλου Μελά (φώτο)

Οι ήρωες της Επανάστασης «ζωντανεύουν» στις στάσεις του ΟΑΣΘ μέσα από ζωγραφιές των μαθητών του Δήμου Παύλου Μελά

Με στιγμές από την Επανάσταση του 1821, τις οποίες φιλοτέχνησαν τα χέρια και η φαντασία των μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, θα κοσμούνται από σήμερα οι στάσεις του ΟΑΣΘ.

Τα 101 συνολικά έργα συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Παιδείας, εκτυπώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε κεντρικές στάσεις του ΟΑΣΘ και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Παύλου Μελά.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν ξεχωριστά και πανέμορφα έργα κι έτσι από σήμερα επιβάτες και περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτήν την πρωτότυπη έκθεση… δρόμου με σημείο αναφοράς τη σημαντικότερη ώρα του έθνους μας στη νεότερη ιστορία.

Εμβληματικές προσωπικότητες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, αλλά και ιστορικές στιγμές όπως «Η Εξοδος του Μεσολογγίου», «Ο Χορός του Ζαλόγγου» και «Η Μάχη στα Δερβενάκια» αποτέλεσαν το αντικείμενο έμπνευσης των επίδοξων ζωγράφων.

Η δράση εντάσσεται στην πλούσια θεματολογία και τη βεντάλια δράσεων και εκδηλώσεων που έχει δημιουργήσει ο δήμος Παύλου Μελά, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή από τα παιδιά ήταν μεγάλο, γι’ αυτό το λόγο η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ παιδείας θα τοποθετήσει όσα έργα δεν θα εκτεθούν στις στάσεις, στον εκθεσιακό χώρο της υπόγειας διάβασης (Εναλλακτική Υπόγεια Διαδρομή) επί της οδού Λαγκαδά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης δεν έκρυψε τη χαρά του τόσο για το ενδιαφέρον των παιδιών όσο και για την τελική ποιότητα των έργων: «Βλέποντας τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών, συνειδητοποιώ ακόμη μια φορά τις μικρές και ταλαντούχες ιδιοφυίες που κρύβονται στις τάξεις της μαθητικής κοινότητας της πόλης μας. Είναι πραγματικά αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο ότι παραδίδουμε τη σκυτάλη σε μια τέτοια γενιά με τόσο ζωηρό πνεύμα. Μια γενιά που, κάτω από την καθοδήγηση γονιών και εκπαιδευτικών, δείχνει ενδιαφέρον για την ιστορία μας και τιμάει το Αθάνατο 1821. Με σεμνότητα, δημιουργική αντίληψη και φυσικά με τη χαρακτηριστική καθαρότητα του παιδικού πνεύματος. Πολλά συγχαρητήρια».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει στο σύνολό της η εκπαιδευτική κοινότητα: «Ένα χρόνο τώρα και κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, γονείς και εκπαιδευτικοί, υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να είναι δίπλα στα παιδιά μας. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους το βλέπουμε και σήμερα, αφού τα μικρά παιδιά όχι μόνο μας παρουσιάζουν κάποια αριστουργήματα με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, αλλά δείχνουν για πολλοστή φορά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά. Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους δασκάλους μας και τους γονείς των παιδιών μας, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεν σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για το σημαντικότερο μέλημά τους: να φροντίζουν τα παιδιά μας».

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 7 σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας
  • 13ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

Επιμέλεια – Συντονισμός Δράσης: Βαρβάρα Μαραντίδου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement