Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Αθλητικά

Κοσμοπλημμύρα στους Αμπελόκηπους για τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ποιοι αθλητές πλαισίωσαν την Ειρηνοδρομία από τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

Η μεγάλη εαρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 10.000μ. και 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, έκαναν μοναδικό το πρωινό της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 και χάρισαν την ομορφότερη εμπειρία σε δέκα χιλιάδες και πλέον δρομείς και θεατές, που πλημμύρισαν με τα χαμόγελά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, πετυχαίνοντας ξεχωριστές επιδόσεις και αναδεικνύοντας διεθνώς τη χώρα μας ως κοιτίδα αθλητισμού, ειρήνης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Η παγκόσμια διάσταση της διοργάνωσης αποτυπώθηκε φέτος με τρόπο εντυπωσιακότερο από κάθε άλλη φορά, μέσα από την παρουσία δρομέων από 71 χώρες και πέντε ηπείρους, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Νεπάλ, η Ζιμπάμπουε, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Χιλή, δημιουργώντας νέο ρεκόρ ξένων συμμετοχών και καταρρίπτοντας την αντίστοιχη περσινή επίδοση των συμμετοχών από 70 χώρες!

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, τα ρεκόρ των πρωταθλητών των δρόμων αντοχής, μαζί με τα μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας που έστειλε η διοργάνωση, έκαναν και φέτος ξεχωριστή τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, την οποία απόλαυσαν εξίσου πολύ οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες, οι οικογένειές τους και οι θεατές! Η συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών ομάδων και οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκλήρωσαν ιδανικά τη γιορτή, που θα μείνει αξέχαστη!

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. του οποίου η εκκίνηση έγινε μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής», νικητής αναδείχθηκε o Γιώργος Ιατρουδέλλης (32:14), με δεύτερο τον Γιώργο Μανουσίδη (32:27) και τρίτο τον Αλέξανδρο Τζουμάκα (32:36). Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Μαρία Παπαναστασίου (36:35), ενώ τη 2η θέση κατέκτησε η Κύπρια Αγγελική Σοφοκλέους (39:31) και την τριάδα συμπλήρωσε η Μαργαρίτα Ντίνα (39:47).

Την εκκίνηση του αγώνα, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τον Διεθνή Μαραθώνιο σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Οργανωτική και Τεχνική Επιτροπή καθώς επίσης και τα τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου μας (αθλητικό, καθαριότητας, συντήρησης, κίνησης, πρασίνου) για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων που ήταν στην ευθύνη μας. Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γεώργιος Καζαντζίδης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση είχε κορυφωθεί το Σάββατο (20/04) με την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία, που κάλυψε την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης διερχόμενη από 15 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

Το σύμβολο της ελιάς μετέφεραν στα τελευταία μέτρα της διαδρομής ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Καζαντζίδη Γεώργιο και τους διακεκριμένους αθλητές από αθλητικούς συλλόγους και παιδιά από τα αθλητικά τμήματα του δήμου μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές που πλαισίωσαν την Ειρηνοδρομία από τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης ήταν οι εξής: ΚΩΦΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΟΥΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ από Α.Σ ΚΛΕΙΤΟΜΑΧΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΕΣΙΔΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ, ΓΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣ από Α.Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΛΙΟΤΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ από Α.Σ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ καθώς και οι αθλητές από τα τμήματα «Άθλησης για Όλους» του Δήμου μας: ΜΑΛΑΚΩΖΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΟΥΣΛΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΖΑΠΟΥΤΖΗ ΙΟΛΗ, ΜΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΧΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΠΙΜΠΟΥΔΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΓΚΟΛΙ ΘΑΛΕΙΑ, ΤΣΙΚΑΚΙ ΜΑΡΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΩ, ΨΩΜΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΝΤΑΦΛΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ, ΠΑΝΤΣΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του Καλλιτεχνικoύ Γυμνασίου & Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χορν» με υπεύθυνο παρουσίασης τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Λάμπρο Θεοδωράκο. Τα παιδιά κατάφεραν και ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα πάρτι ενότητας, χαράς και συμφιλίωσης και όλοι μαζί χόρεψαν στην πλατεία, κλείνοντας ιδανικά την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γεώργιος Καζαντζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κεσόγλου Παύλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ κ. Μιχαήλ Ραλλίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κατάστασης – Ληξιαρχείου κ. Θωμάς Πάντσης και η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντών Κοινωνικού Παντοπωλείου & Φαρμακείου κα. Αγγελική Σεμερτζίδου,

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και όλων των παράλληλων Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr

Δείτε αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/-lOrINN6C6E

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement