Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

«Πλημμύρισε» συγκίνηση και μοναδικές μελωδίες το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η συναυλία της τετραπληγικής μουσικού Αλεξάνδρα Κερλίδου και της Νατάσσας Μποφίλιου

Με τις μελωδίες της ψυχής να ηχούν στο Δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στέλνοντας σε όλη την Ελλάδα ένα ηχηρό μήνυμα πίστης, ελπίδας και δύναμης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, με τη συγκλονιστική συναυλία της τετραπληγικής νεαρής μουσικού Αλεξάνδρα Κερλίδου, η οποία έπαιξε μουσική με την κίνηση των ματιών της, συνοδεύοντας με το ψηφιακό μουσικό της όργανο την αγαπημένη τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Σε μια πρωτότυπη καλλιτεχνική συνύπαρξη, η οποία “καθήλωσε” το κοινό που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί με συγκίνηση τις πρωταγωνίστριες της βραδιάς, η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τον τίτλο “Όταν τα μάτια παίζουν μουσική”, κατάφερε να γίνει η αφετηρία για να αναδειχθούν μοναδικά μηνύματα για την ανυπέρβλητη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και πίστης, η οποία είναι σε θέση να γκρεμίσει κάθε φυσικό εμπόδιο, να αφυπνίσει και να φέρει την κοινωνική αλλαγή, αποδεικνύοντας ότι καμιά βαριά κινητική αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Σε ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό, η 22χρονη Αλεξάνδρα Κερλίδου, η οποία γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου λόγω εγκεφαλικής παράλυσης, έχοντας στο πλευρό της τον δάσκαλό της Ζαχαρία Βαμβακούση, δημιουργό του ψηφιακού οργάνου EyeHarp, συνόδευσε μουσικά τη Νατάσσα Μποφίλιου, σε ένα πρόγραμμα διανθισμένο με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες της γνωστής ερμηνεύτριας.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καινοτόμο αυτή ψηφιακή εφαρμογή από τον εφευρέτη της, σε μια παρουσίαση η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον, για τις δυνατότητες που δίνει στα άτομα με αναπηρία να εκφραστούν μέσα από τη μουσική. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των Παραολυμπιονικών Δημήτρη Καρυπίδη, Κώστα Τζούνη, Παναγιώτη Χρηστάκη καθώς και του σχεδιαστή Αθανάσιου Βασιλειάδη, ενδυματολογικές δημιουργίες του οποίου κόσμησαν τη σκηνή του θεάτρου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, εμφανώς συγκινημένος, καλωσόρισε το κοινό στη σπουδαία σε συμβολισμούς αυτή μουσική βραδιά, η οποία αναδεικνύει τον αγώνα για μία ισότιμη και δίκαιη κοινωνία που διακατέχεται από σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου το παράδειγμα της Αλεξάνδρας, των Παραολυμπιονικών και των καλλιτεχνών μας, είναι παράδειγμα προς μίμηση, προτάσσοντας τη δύναμη της επιμονής, της υπομονής, της αφοσίωσης αλλά και της πίστης στο όνειρα και στους στόχους μας.

Στους στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που θα έχει στη διάθεσή του το πρόγραμμα EyeHarp, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες με αναπηρία να μυηθούν στον κόσμο της μουσικής.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, ευχαριστώντας όλους όσοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η σπουδαία συναυλία.

Η μουσική εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Τοπική Σύμβουλος Μαρία Βαρσαμά, πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid-19 και σε αυτήν έδωσαν το “παρών” ο Αντιπεριφεριάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, φορείς της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement