Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Δέλτα

Οι καταστηματάρχες της Σίνδου «ψηφίζουν» μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου δηλώνει τη στήριξη στον αγώνα της διεκδίκησης μεταφοράς της ΔΕΘ.

Στο πλευρό των δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης που διεκδικούν τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με βουλευτές και φορείς τάσσεται και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου.

Οι καταστηματάρχες Σίνδου αναφέρουν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί το όραμα που θα δώσει μία άλλη πνοή τόσο στον τόπο και στη Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία χώρου πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Επίσης, τονίζεται πως το δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος παραμένει χρόνια τώρα στο περιθώριο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του Συλλόγου:

«Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει ξανά στο προσκήνιο μία συζήτηση που αφορά τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. Η συζήτηση ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας 11/1, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα και των Δημάρχων των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου κατά την οποία οι επτά συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ της μεταφοράς της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη και, ταυτοχρόνως, υπέρ της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο των 175 στρεμμάτων που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ.

Είκοσι χρόνια πριν είχαν ακουστεί οι πρώτες εισηγήσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάστασή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Το 2008 στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εξαγγέλθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή η μετεγκατάστασή της και η απόδοση του χώρου της για τη μετατροπή μητροπολιτικού πάρκου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έβρισκε σύμφωνους όλους τους πολιτικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ παράλληλα με ΚΥΑ είχε συγκροτηθεί για την υλοποίηση της εξαγγελίας Επιτροπή, υπό την προεδρία του τότε Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Η δημιουργία του EXPOVILLAGE θα πραγματοποιούνταν σε οικόπεδο του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. στη περιοχή της Σίνδου.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δέλτα, με επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου Ιωάννη Ιωαννίδη. διεκδικεί, και πάλι, τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και στηρίζει τη πρόταση της Κίνησης Πολιτών για τη μετατροπή του χώρου της σε μητροπολιτικό πάρκο. Στο πλαίσιο αυτό έχουν συγκεντρωθεί ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ υπογραφές από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, πρώην δημάρχους, επαγγελματίες και απλούς πολίτες του Δήμου Δέλτα που τάσσονται υπέρ των θέσεων του Δημάρχου Δήμου Δέλτα κ. Ιωάννη Ιωαννίδη.

Εμείς, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου, δηλώνουμε επίσημα τη στήριξή μας στον αγώνα της διεκδίκησης μεταφοράς της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Σίνδο, καθώς και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο όπου υπάρχει σήμερα η ΔΕΘ. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί το όραμα αυτό, των τόσων πολλών ετών, που θα δώσει μία άλλη πνοή τόσο στον τόπο μας όσο και στην όμορφη πόλη μας.

Το δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης παραμένει χρόνια τώρα στο περιθώριο, παρά τους αμέτρητους –δυστυχώς όμως, ανεκμετάλλευτους– πόρους που διαθέτει. Με την μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Σίνδο, θα τεθούν οι πρώτες βάσεις μιας ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ως μικροεπιχειρηματίες και ως κάτοικοι αυτού του τόπου δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιχειρήσεις μας, αλλά και η κοινωνία της Σίνδου. Ας μη ξεχνάμε πως κάθε χρόνο διοργανώνονται περίπου δεκαπέντε διακλαδικές εκθέσεις και συνέδρια που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επαγγελματιών και πολιτών. Η ποιότητα ζωής του τόπου μας θα αναβαθμιστεί. Θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες προκλήσεων και ευκαιριών που με χαρά όλοι μας θα υποδεχτούμε.

Θέλουμε ο τόπος μας να ανθίσει.

Θέλουμε οι φωνές μας να ακουστούν.

Θέλουμε την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο!».

14143 κοινοποιήσειςΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement