Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

3.000 rapid test παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (φωτό)

Published

on

Τα παρέδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας

Τρεις χιλιάδες τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, παρουσία του Μητροπολίτη, Βαρνάβα.

Η παράδοση των τεστ για τον έλεγχο των ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Ιατρείο, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της δομής στην οδό Λαγκαδά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα.

Τα τεστ αποτελούν δωρεά του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «παραδίδουμε σήμερα 3.000 τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους ευάλωτους και άπορους συμπολίτες μας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είναι μια δομή, που προσφέρει σε χιλιάδες ανασφάλιστους και απόρους πολίτες επί πολλά χρόνια πολύτιμες ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας τους ανθρώπους, που από την πρώτη γραμμή δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τους άπορους συμπολίτες μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, για να κρατηθούν ασφαλείς όλο αυτό το χρόνο. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο χρειαστεί. Θα σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους, όπως ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, που επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά, για να βοηθήσουν και να κρατήσουν ασφαλείς τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, το κορυφαίο αυτό νοσοκομείο της περιοχής μας, και προσωπικά τον κ. Αποστολόπουλο, που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας και δώρισε 3.000 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουμε στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μια περιοχή που έχει ‘χτυπηθεί’ από την πανδημία, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον πληθυσμό. Δεσμεύομαι προσωπικά ως Περιφερειάρχης, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει, για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του, που πήραν την πρωτοβουλία στη δυτική πλευρά της πόλης, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, να διαθέσουν στο Κοινωνικό Ιατρείο μας τεστ προληπτικού ελέγχου για τον κορονοϊό, σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Σας ευχαριστώ κ. Τζιτζικώστα επειδή πάντα έχετε στραμμένο τον νου και την καρδιά σας στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, αποτελούν ανάταση για όλο τον κόσμο των εθελοντών και των ανθρώπων που στηρίζουν όλες αυτές τις κοινωνικές δομές».

Το Κοινωνικό Ιατρείο «Υγεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στο Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 29 ιατροί εθελοντές με 21 διαφορετικές ειδικότητες. Λειτουργεί παράλληλα και Κοινωνικό Φαρμακείο. Στη δομή είναι εγγεγραμμένοι 545 ενήλικες ασθενείς και 342 παιδιά (σύνολο 887 εγγεγραμμένοι ασθενείς), ενώ έχουν εξεταστεί 3.659 ασθενείς και εμβολιάστηκαν 2.703 παιδιά.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement