Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ανοιχτά καταστήματα: Βλέπουν αλλά …δεν ψωνίζουν στη δυτ.Θεσσαλονίκη (φωτό)

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα και την επόμενη Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή 12 Δεκεμβρίου,τα καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παρά το ψιλόβροχο, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, η κίνηση έξω από τα εμπορικά καταστήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο όπως φαίνεται οι περισσσότεροι βλέπουν και συγκρίνουν τιμές και λιγότερο ψωνίζουν.

‘Εως το μεσημέρι οι αγορές ήταν ελάχιστες με τους καταστηματάρχες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Η αγορά εξακολουθεί βρίσκεται σε μεγάλη πτώση. Περιμένουμε λόγω των γιορτών να αυξηθεί η κίνηση και να πάρουμε κι εμείς λίγο μπρος. Χωρίς τον καταναλωτή δεν μπορούμε να αγοράσουμε νέο εμπόριο, είμαστε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» είπε ο Αλέξανδρος υπάλληλος σε κατάστημα ένδυσης στον Εύοσμο.

Όπως αναφέρουν κι οι άλλοι επιχειρηματίες οι δυσκολίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και ζητούν στην στήριξη της κοινωνίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, συμπληρώνοντας πως αποτελούν «τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Υπενθυμίζεται ότι ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας ενώ και την επόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement