Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Φωτεινά αλλά με ασφάλεια τα φετινά Χριστούγεννα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Η πορεία των κρουσμάτων οδήγησε αρκετούς δημάρχους να ακυρώσουν εκδηλώσεις

Με χιλιάδες λαμπιόνια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με φάτνες, στολισμούς σε γειτονιές, φιλαρμονικές που θα κυκλοφορούν με ανοιχτά λεωφορεία και θα λένε τα κάλαντα, ποδοσφαιρικούς αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα αλλά και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας, επιχειρούν οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης να γιορτάσουν φέτος τα Χριστούγεννα και την έλευση του 2022.

Η πορεία των κρουσμάτων οδήγησε αρκετούς δημάρχους να ακυρώσουν εκδηλώσεις που προγραμμάτιζαν στο πλαίσιο των Χριστουγέννων ώστε να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός λόγω της παρουσίας κόσμου. Από την άλλη, όμως, επιχείρησαν, μέσω του στολισμού αλλά και δράσεων που περιορίζουν τον κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού, να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Στον δήμο Παύλου Μελά, παρά τις αρχικές σκέψεις της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε για λόγους δημόσιας υγείας να ακυρωθεί η «Μαγεμένη Πλατεία», που ήταν προγραμματισμένη να στηθεί και να λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, στην Άνω Ηλιούπολη με παιχνίδια, τρενάκι και το σπίτι του Άι Βασίλη. Σταδιακά, όμως, ανάβουν τα δέντρα σε όλο τον δήμο, στις δημοτικές βιβλιοθήκες διοργανώνονται εργαστήρια ζωγραφικής, αφηγήσεις παραμυθιών και την παραμονή των Χριστουγέννων η φιλαρμονική ορχήστρα θα «πλημμυρίσει» τους δρόμους και τις γειτονιές με κάλαντα και τραγούδια.

Με ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα, με ψυχαγωγικά και μουσικά δρώμενα, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχεται τα Χριστούγεννα, αλλά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς της Covid-19. Μουσικές συναυλίες, ψυχαγωγικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, ρομποτική, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, ταχυδρομείο του Άι Βασίλη και άλλες δράσεις ξεκινούν από τις 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 30 του μήνα.

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών, μικρά και μεγάλα φωτισμένα καράβια, φάτνες και σπιτάκια, επιδαπέδιες φωτισμένες φιγούρες από Άγιους Βασίληδες, αρκούδους ντυμένους αγιοβασιλιάτικα, αερόστατα και χριστουγεννιάτικες μπάλες φωτίζουν κάθε γωνιά, στέλνοντας μήνυμα ψυχικής ευφορίας και ελπίδας. Παράλληλα, οι μικροί δημότες θα παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακές δράσεις από τις δημοτικές βιβλιοθήκες, με αφηγήσεις παραμυθιών και δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών, τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανάψουν σταδιακά τα δέντρα στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, σε εκδηλώσεις που θα γίνουν συνοδεία ποντιακής και κρητικής μουσικής. Επίσης, θα υπάρχουν σκανδαλιάρικα ξωτικά που θα διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά αλλά και τραγουδιστές, ομάδες του δήμου, εθελοντές της αντιδημαρχίας και ξυλοπόδαροι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, ο δήμος έχει ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2021, με τίτλο «Χριστούγεννα στο Φως».

Στο Ωραιόκαστρο έχουν ήδη μπει σε γιορτινούς ρυθμούς με τη φωταγώγηση των δέντρων και τον στολισμό όλων των δημοτικών ενοτήτων, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας και χαράς, λόγω της πανδημίας.Πηγή: ΑΠΕ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement