Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σε μπαλκόνια θα τσικνήσουν φέτος στη Δ.Θεσσαλονίκη -Αυξημένες παραγγελίες στα κρεοπωλεία

Published

on

Διαφορετική θα είναι η φετινή Τσικνοπέμπτη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποφασισμένοι να τσικνίσουν και φέτος για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εμφανίζονται οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, λόγω των περιοριστικών μέτρων θα αρκεστούν σε ψήσιμο σε μπαλκόνια, αυλές και στον …φούρνο ώστε να συνεχιστεί η παράδοση, παρά το ότι η πανδημία απαγορεύει τη συνάθροιση με γνωστούς και φίλους, με τις μεγάλες παρέες και τα γλέντια των προηγούμενων ετών.

Ήδη αρκετοί έχουν φροντίσει να δώσουν παραγγελίες στα κρεοπωλεία ώστε αύριο, από νωρίς, να ανάψουν κάρβουνα. Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, παρατηρείται αύξηση στις παραγγελίες για αγορές κρεάτων καθώς, οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι να ψήσουν σπίτια τους, αφού τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

«Δυστυχώς φέτος θα τσικνίσουμε και θα νιώσουμε την τσίκνα και την καλή παρέα στα μπαλκόνια των σπιτιών μας» αναφέρει στο Ditika.gr ο Γιώργος Κραιπαλίδης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στον Εύοσμο.

«Οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί και παίζει μεγάλο ρόλο που είναι κλειστές οι ταβέρνες, ο κόσμος αγοράζει τα συνηθισμένα σουβλάκια, σουτζουκάκια και πανσέτες και οι τιμές παραμένουν ίδιες με πέρυσι, 8.20€ το κιλό στα σουβλάκια, 6.90€ και 5.80€ στις πανσέτες», προσθέτει ο κ.Κραιπαλίδης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement