Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Θεσσαλονίκη. Ποια αυστηρά μέτρα θα ισχύουν τις επόμενες 15 μέρες

Published

on

Τι ανακοινώθηκε από τον Ν.Χαρδαλιά – Τα νέα αυστηρά μέτρα

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει όλη η Θεσσαλονίκη μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα σε καθολικό lockdown ήταν μόνο ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ωστόσο από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 4 Μαρτίου και έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου, τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 314 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, παρά βλέπουμε το τέλος με τα εμβόλια» και ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από αύριο, Πέμπτη, 4 Μαρτίου, έως τις 16 Μαρτίου όσοι στέλνουν sms 2 στο 13033 για σούπερ μάρκετ ή sms 3 για συναλλαγές με τράπεζες οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός του οικείου δήμου ή 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, για το sms 6 για άθληση και έξοδο με κατοικίδιο, οι έξοδοι θα γίνονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα με τον αριθμό 6 στο 13033 και να πάρει αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα για να αθληθεί ή να βγάζει βόλτα το κατοικίδιο του.

Σε όλη τη Θεσσαλονίκη, το ωράριο κυκλοφορίας πλέον διαμορφώνεται τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή θα είναι από τις 05:00 το πρωί ές τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 05:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Στο «βαθύ κόκκινο» κλείνουν επίσης όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης που λειτουργούσαν με click away, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής όπως και τα σχολεία.

Όσον αφορά τον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ισχύουν πλέον τα εξής:

– Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

– Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Παράλληλα, όσον αφορά τις τελετές ανακοινώθηκε ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement