Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Δημοπρατείται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Λαχαναγοράς

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με το υπουργείου Υποδομών είναι η αποχέτευση ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής της Λαχαναγοράς

Στη δημοπράτηση δύο αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλονίκη προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το ένα από τα δύο είναι το έργο «Αποχέτευση Ομβρίων στην Περιοχή της Λαχαναγοράς του Ν. Θεσσαλονίκης» και έχει προϋπολογισμό 31 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με το υπουργείου Υποδομών είναι η αποχέτευση ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής της Λαχαναγοράς (Δενδροπόταμος, Τάφρος Διαβατών, Στρατόπεδο Γκόνου, Οικισμός Καλοχωρίου), για την αποτελεσματικότερη και καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της.

Για τις ανάγκες του έργου έχει κηρυχθεί από τις 16 Ιουνίου αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου του θέματος, στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Δ.Ε. Μενεμένης), Κορδελιού – Ευόσμου (Δ.Ε. Ελευθερίου – Κορδελιού) και Δέλτα (Δ.Ε. Εχεδώρου, Δ.Κ. Καλοχωρίου) της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 19.189,71 m2.

Στην περιοχή διαβιούν και εργάζονται χιλιάδες άτομα και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε λίμνη. Προβλήματα δημιουργούνται και στις μεταφορές αλλά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς στην περιοχή εδράζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement