Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα γίνουν πληρωμές

Οι ημερομηνίες για την καταβολή του επιδόματος

Η πρώτη Α δόση για το Επίδομα παιδιού 2024 θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαρτίου 2024, σε όσους θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, την προηγούμενη ημέρα της πληρωμής δηλαδή την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την νέα αίτησή τους όταν πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet. Αυτό θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι πλέον, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement