Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επίδομα γέννησης: Ποιοι και πώς θα λάβουν έως 3.500 ευρώ

Επίδομα που θεσμοθετήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020

Από 400 έως και 1.500 ευρώ αυξάνεται μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1η Ιανουαρίου 2023 το επίδομα γέννησης, αναλόγως του αριθμού των τέκνων, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Στο μαιευτήριο, μαζί με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, οι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του αυξημένου επιδόματος.

Πρόκειται για το επίδομα που θεσμοθετήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Δικαιούχος είναι η μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Η πληρωμή των ποσών του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο σε δυο ισόποσες δόσεις.

Όπως ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, το επίδομα γέννησης αυξάνεται για κάθε παιδί που γεννιέται, αναλόγως του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων της οικογένειας (όπως αυτός διαμορφώνεται μετά τη γέννηση του παιδιού). Έως σήμερα η ενίσχυση ανερχόταν σε 2.000 ευρώ και καταβαλλόταν σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ, ενώ τώρα το ποσό αυξάνεται και διαμορφώνεται ως εξής:

2.400 για το πρώτο παιδί

2.700 για το δεύτερο παιδί

3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί

Σε δύο δόσεις η πληρωμή της ενίσχυσης.

Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού. Η 2η δόση θα καταβληθεί μετά από 5 μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement