Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Φόρεσαν» τα …ανοιξιάτικα οι βιτρίνες στη Δυτ.Θεσσαλονίκη και αναμένουν άρση των μέτρων (φωτό)

Οι έμποροι πώλησης, κυρίως, ένδυσης – υπόδησης έχουν ετοιμάσει τις βιτρίνες και περιμένουν το πράσινο φως για επαναλειτουργία

Προετοιμασίες καθαρισμού, απολύμανσης, ανακαίνισης αλλά και άλλαγμα βιτρινών παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα λιανικής πώλησης της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματίες θέλουν να είναι έτοιμοι σ’ ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τους, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν το πότε ακριβώς θα αρθούν τα μέτρα της πολιτείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κάποιες βιτρίνες έχουν ήδη «φορέσει» τα ανοιξιάτικα, οι παραγγελίες έχουν ήδη φτάσει στα καταστήματα και οι έμποροι αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της πολιτείας για να ανεβάσουν ρολά και να «χτυπήσουν» την ταμειακή μηχανή.

Κάποιοι άλλοι έχουν ήδη τοποθετήσει χαρτιά στα τζάμια για να στήσουν βιτρίνες, ενώ άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί και απλά προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού των μαγαζιών.

Σύμφωνα με τις παλαιότερες συζητήσεις το λιανικό εμπόριο θα άνοιγε σήμερα, Δευτέρα, 29 Μαρτίου, ωστόσο τα αυξημένα κρούσματα πήγε την ημερομηνία επαναλειτουργίας για τις επόμενες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν και πάλι οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα σε όλη τη χώρα και να εισηγηθούν εάν μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement