Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Η αγωνία των επιχειρηματιών της εστίασης της Δυτ.Θεσσαλονίκης για τα νέα μέτρα

Published

on

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα «τσουχτερά πρόστιμα»

Προβληματισμός επικρατεί τους επιχειρηματίες της εστίασης καθώς εδώ και λίγες ώρες μόνο οι εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ, ενώ οι ανεμβολίαστοι κάθονται αποκλειστικά και μόνο στους εξωτερικούς χώρους και αυτο αφού έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Μιλώντας στο ditika.gr επιχειρηματίες της εστίασης εκφράζουν την ανησυχία τους για τα τσουχτερά πρόστιμα που τους επιβάλλονται αναφορικά με όσους δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εισέρχονται στα μαγαζιά τις ώρες αιχμής χωρίς να τους αντιληφθούν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων.

‘Οπως αναφέρουν, οι ίδιοι όταν απουσιάζουν από τις επιχειρήσεις ζουν με το άγχος σε κάθε τηλεφώνημα από τα μαγαζιά τους.“Τις ώρες που δεν είμαστε στο μαγαζί ζούμε με το άγχος. Χτυπάει το τηλέφωνο και το μυαλό μας πηγαίνει στο κακό, πως κάτι συνέβη με τους ελέγχους στο μαγαζί” αναφέρει χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της εστίασης στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με τους εστιάτορες, αναγκάζονται να αφήνουν τις δουλειές τους για να ελέγχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όπως λένε αυτό δεν είναι αρμοδιότητα τους. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού.

“Αναγκάζομαι να αφήνω τη δουλειά μου για να σκανάρω τον κόσμο που έρχεται να κάτσει. Αλλά τυχαίνουν και περιπτώσεις που έχω πολλή δουλειά και μπορεί ανα πάσα στιγμή να μπει στο μαγαζί κάποιος ανεμβολίαστος και να μην προλάβω να ελέγξω τα απαραίτητα έγγραφα. Θα φταίω εγώ, ενώ δεν έχω πραγματικά την ευθύνη και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης άλλου ατόμου για να κάνει αυτή τη δουλειά” δηλώνει άλλος μαγαζάτορας εστίασης στον Εύοσμο.

Παράλληλα, τονίζουν πως κανονικά θα έπρεπε οι κρατικοί μηχανισμοί και οι αστυνομικοί να ελέγχουν τα πιστοποιητικά και όχι οι επιχειρηματίες.

Αν έχουμε 100.000 μαγαζιά ας φέρουν και 100.000 αστυνομικούς για να κάνουν τους ελέγχους. Να κάθονται έξω από τα καταστήματά μας και να ελέγχουν τα πιστοποιητικά. Την πληρώνουμε πάλι εμείς” είπε εστιάτορας στο Κορδελιό.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement