Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κάμερες στα σχολεία ζητούν δήμαρχοι για το φαινόμενο των βανδαλισμών

Οι βανδαλισμοί σε σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές και άλλους δημόσιους χώρους απασχόλησαν τους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ

Το φαινόμενο των βανδαλισμών σε σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές και άλλους δημόσιους χώρους, με αφορμή επιστολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου Π.Τσακίρη προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά και τα δεκάδες περιστατικά που σημειώθηκαν τελευταία σε δήμους, όπως Ωραιόκαστρο, Κορδελιό – Εύοσμος, Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκης, Θέρμης κ.α απασχόλησε το Δ.Σ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, με τον καθένα ασύστολα να καταστρέφει και να βανδαλίζει διάφορους χώρους, αγνοώντας ότι όλα αυτά είναι δημόσιο χρήμα, χρήματα των συμπολιτών μας» τόνισε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς είναι δεκάδες τα περιστατικά και αυτά που συμβαίνουν ξεπερνούν κάθε φαντασία».

Πρέπει, όπως είπε, να βρεθεί τρόπος με την βοήθεια της πολιτείας, ώστε αυτές οι συμπεριφορές να ελέγχονται και να τιμωρούνται. «Είναι θλιβερό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες των δημάρχων, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία τη λήψη κάθε μέτρου που προστατεύει τον εξοπλισμό σε δημόσιους χώρους.

Ειδικά για τα σχολεία να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης, με την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά και ότι θα υπάρχει συνεργασία και συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ακόμη, συμφωνήθηκε να εξασφαλιστεί πρόσθετη χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ προς τους δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με βανδαλισμούς για την προστασία των δομών. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement