Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πλεύρης για Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα lockdown

Σειρά επαφών με υγειονομικούς φορείς και με Δημάρχους είχε ο Υπουργός Υγείας

Στοχεύοντας στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, στη διαχείριση της και στην επέκταση των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων αλλά και με Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης «δεν τίθεται θέμα μέτρων» δηλαδή επιβολής lockdown αλλά «τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα». 

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  είπε ότι «η Πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί» σε άλλες εργασιακές ομάδες όμως «για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες που φροντίζουν η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας, επικρατεί η δημόσια υγεία». 

«Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος» τόνισε ο κ. Πλεύρης. 

Για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν και τέθηκαν σε αναστολή εργασίας είπε ότι «τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και επιστρέψουν» στα νοσοκομεία. 

Τέλος να σημειωθεί ότι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ όπου βρέθηκε το πρωί ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement