Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ενισχύθηκε η Δυτ.Θεσσαλονίκη με επιπλέον 22 λεωφορεία του ΟΑΣΘ (vid)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Γ.Σκόδρα, τα νέα λεωφορεία πυκνώνουν τα δρομολόγια στη δυτική πλευρά της πόλης

Με 22 επιπλέον λεωφορεία ενισχύθηκε από σήμερα, Τετάρτη, ο ΟΑΣΘ τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς είναι μεγαλύτερες οι ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Πρόκειται για τα πρώτα 22 από τα 80 λεωφορεία του ΟΑΣΘ που αποκτήθηκαν μέσω leasing και με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα, ρίχτηκαν άμεσα στη «μάχη» για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Έχουμε δώσει προτεραιότητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη που έχει και μεγάλες ανάγκες, μεγαλύτερες ανάγκες απ’ την υπόλοιπη πόλη, και το μεγαλύτερο ποσοστό, το 50% της επιβατικής κίνησης προέρχεται από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα αυτές τις γραμμές και να συμπληρώσουμε και στις υπόλοιπες, όπου υπάρχουν κενά», δήλωσε ο κ.Σκόδρας.

Άμεσα θα κυκλοφορήσουν ακόμη 20 λεωφορεία, καθώς στα πρώτα 42, μετά την προμήθειά τους, έχουν δοθεί πινακίδες κυκλοφορίας και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και πάντως πριν το τέλος Οκτωβρίου, συνεχίζει η ενημέρωση, θα βγουν σε κυκλοφορία και τα υπόλοιπα 38 λεωφορεία και συνολικά στο πολεοδομικό συγκρότημα θα κυκλοφορούν καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα, αριθμός που στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα διαμορφωθεί σε περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούσαν μόλις 235 λεωφορεία, σημειώνει ο ΟΑΣΘ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement