Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πώς διαμορφώνονται τα δημοτικά τέλη για το 2021

Τι θα πληρώνουν οι δημότες από 1ης Ιανουαρίου για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό.

Μειώσεις και «πάγωμα» των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας φέρνει το 2021 για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Από 1ης Ιανουαρίου του νέου έτους ισχύουν οι νέες τιμές, όπως αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού Ευόσμου, Δέλτα και Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, «παγωμένα» θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Συγκεκριμένα, τα ανταποδοτικά τέλη για το νέο έτος για τις μεν κατοικίες παραμένουν στο 1,24 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για τα καταστήματα στα 3,12 €/τ.μ.

Μειώνονται κατά πέντε λεπτά οι συντελεστές για τις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους του δήμου Παύλου Μελά. Τα τέλη διαμορφώνονται για το 2021 στο 1,20 €/τμ για τις οικίες και 3,15 €/τμ σε ότι αφορά καταστήματα – βιοτεχνίες – βιομηχανίες – γραφεία κλπ.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα δημοτικά τέλη για το 2021 διαμορφώνονται ως εξής: κατοικίες σε 1,44 ευρώ το τμ., κατοικίες αναπήρων – ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων μείωση κατά 50% με 0,72 ευρώ το τμ και στεγασμένους επαγγελματικούς χώρους καταστήματα σε 3 ευρώ το τ.μ.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ψηφίστηκαν για το 2021 από το δημοτικό συμβούλιο μειώσεις δημοτικών τελών κατά 5% για την πρώτη ζώνη του δήμου και κατά 10% για την δεύτερη.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι, «παγωμένα», παραμένουν και τα δημοτικά τέλη στον δήμο Δέλτα. Κυμαίνονται στο 0,75,ευρώ το τ.μ. για τις κατοικίες , στο 1,60ευρώ το τ.μ. για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντας και στο  1,80 το τ.μ τους υπόλοιπους επαγγελματικούς χώρους.

Μειωμένα κατά 16,67% είναι τα δημοτικά τέλη για τα νοικοκυριά του δήμου Ωραιοκάστρου από 1ης Ιανουαρίου 2021. Προηγήθηκε πριν από ένα χρόνο μείωση δημοτικών τελών κατά 11,4% για τους επαγγελματίες.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement