Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σκληρό lockdown από αύριο: Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τίθενται σε ισχύ από αύριο

Στην επιβολή σκληρού lockdown με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου προχώρησε η κυβέρνηση.

Τα μέτρα ανακοίνωσε στις 11 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.) αναστέλλονται και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και πάλι από τις εννέα το βράδυ. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

  • Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement