Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πρωτοβουλία TITAN και επιχειρήσεων της δυτικής Θεσσαλονίκης «Nothing to Waste»

Το πρόγραμμα αφορά την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και 23 ακόμα επιχειρήσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας ανακύκλωσης «Nothing to Waste», ξεκινώντας άμεσα την υλοποίηση ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας και αποτελεσματικής διαχείρισης αποβλήτων.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και των εργαζομένων του, φιλοδοξεί να αποτελέσει παραδειγματική πρακτική και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Nothing to Waste» είναι η ανάδειξη βιώσιμων λύσεων για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς και η συμβολή –μέσω της αποτελεσματικής συνέργειας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα– στη βελτίωση της επίδοσης της ανακύκλωσης των οικείων Δήμων και της Περιφέρειας.

Η επιστημονική επίβλεψη και υλοποίηση γίνεται από τον περιβαλλοντικό φορέα NoWaste21, με επιστημονική υπεύθυνη την Δρ. Έφη Τριτοπούλου, Πρόεδρο του Φορέα, η οποία διαθέτει 20ετή εμπειρία σε διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων σε βιώσιμη ανάπτυξη, κυκλική οικονομία και διαχείριση αποβλήτων.

Η χρηματοδότηση όλου του προγράμματος για τον 1ο χρόνο λειτουργίας προέρχεται από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement