Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σ.Τσιόδρας: Τα εμβόλια είναι ασφαλή, σώζουν ζωές

Ο καθηγητής συμμετείχε στην 3η Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Δεν έχουν επίδραση ούτε σε χρόνια νοσήματα, ούτε σε αυτοανοσία, ούτε ανεπιθύμητες παρενέργειες, ούτε κάποια αύξηση άλλων λοιμώξεων. Ισα ίσα σώζουν ζωές», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΕΚΠΑ, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας νέου κορωνοϊού.

Ο κ.Τσιόδρας συμμετείχε στην 3η Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.Βαρνάβα ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

«Το μήνυμα από τα εμβόλια είναι θετικό, γενικότερα το αντιεμβολιαστικό κίνημα βρίσκει θέσεις ακόμη και σε χώρους θρησκευτικούς, που δεν θα το περίμενε κανείς αυτό. Είναι όμως ένα πρόβλημα της εποχής μας. Εμείς ως επιστήμονες υπερασπιζόμαστε τα εμβόλια και υπερασπιζόμαστε ένα εμβόλιο που σώζει ζωές», είπε ο κ.Τσιόδρας απευθυνόμενος προς τους ιερείς.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «το εμβόλιο καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη. ‘Ισως, όμως, να χρειάζεται να ανανεώνουμε τα εμβόλια κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει με τη γρίπη. Είναι εμβόλια που δεν έχουν παρενέργεια. Η κύρια ανησυχία των ανθρώπων είναι ο φόβος και η ανασφάλεια για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Το είχα δει και το 2009 – 2010 με το εμβόλιο της γρίπης».

Στην ίδια διαδικτυακή σύναξη συμμετείχαν ακόμη ως ομιλητές ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Τμήματος Ιατρικής, Συμεών Μεταλλίδης, ο οποίος ανέπτυξε τις ενδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων και ο Ομ.Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, που μίλησε για την ανάπτυξη και αξιολόγηση των εμβολίων εναντίον της νόσου Covid-19.

Τέλος, μίλησε και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, για τις προτάσεις της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement