Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σαουλίδης: «Μία και μόνο απόφαση την 21η Μαΐου, Αλλαγή και στην Α’ Θεσσαλονίκης»

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κατάμεστο Ολύμπιον από τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνη Σαουλίδη

Στην μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαουλίδης τόνισε πως “η προσπάθεια που κάνουμε από άκρη σε άκρη της χώρας δεν είναι προσωπική αλλά για τον Έλληνα και την Ελλάδα και περισσότερο για τη νέα γενιά”.

Έδωσε ραντεβού στην κάλπη την επόμενη Κυριακή αναφέροντας χαρακτηριστικά “Στις 21 Μάϊου, βάζουμε τέλος στους παράλληλους μονολόγους, βάζουμε τις βάσεις ενός ισχυρού και ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ. Μια και μόνο απόφαση. Απόφαση Αλλαγής. Αλλαγή και στην Α Θεσσαλονίκης”.

Φοβούνται το ΠΑΣΟΚ

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαουλίδης αναφέρθηκε αρχικά στην ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ως ιστορική πολιτική αναγκαιότητα.

“Το ΠΑ.ΣΟ.Κ μόνο φοβούνται, γιατί ξέρουν, ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει τη Δεξιά, που μπορεί να συνθέσει και να δημιουργήσει μια προοδευτική πλειοψηφία” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο αυτός ο ασφυκτικός έλεγχος στα ΜΜΕ, η ανισότητα προβολής και η αναντιστοιχία πραγματικότητας και εικόνας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι 10 αλήθειες

Αναφέρθηκε σε 10 αλήθειες με στοιχεία και δεδομένα:

-Οι μισθοί στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ το 2022 κατά 7,4%. Αυτό μας λέει ο ΟΟΣΑ.

-Η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από έμμεσους φόρους.

-Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Περνάμε μόνο Βουλγαρία και Σλοβακία.

-Ο Έλληνας πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα, τα ακριβότερα καύσιμα και δαπανά το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τροφή, στέγη, υγεία και παιδεία.

-Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκαν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Ισπανία

-Στον δείκτη ανισοτήτων των δύο φύλων βρισκόμαστε στον πάτο της λίστας

– Οι Έλληνες γερνάμε και λιγοστεύουμε.

-Οι Έλληνες πληρώνουν το πιο αργό και το πιο ακριβό ίντερνετ συγκριτικά με κάθε ευρωπαίο. Στους δείκτες ψηφιακής διακυβέρνησης παραμένουμε στις τελευταίες θέσεις.

– Το δημόσιο χρέος διογκώθηκε στα 400

Δις. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από τα 2,7 δις το 2019 πήγε στα 12,3 δις το 2022 και πάμε ολοταχώς για 20 δις. Οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις που έρχονται στη χώρα αφορούν κατά κύριο λόγο ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και REAL ESTATE.

– Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας το 2022 παραμένει χαμηλότερο κατά 16% αυτού του 200

Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης

“Δίπλα στις μεγάλες εθνικές στρατηγικές και δημόσιες πολιτικές, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης έχει ακόμη ένα χρέος. Είναι βουλευτής των Ελλήνων αλλά είναι και βουλευτής της πόλης του. Εκπροσωπεί, νοιάζεται, γυρνάει. μαθαίνει, ακούει, διεκδικεί και προτείνει λύσεις.

“Με νοιάζει που η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε ένα αξιόπιστο μέσο συγκοινωνίας. Με νοιάζει που η νέα περιφερειακή αφήνει και πάλι εκτός της μισή πλευρά της πόλης. Με νοιάζει που η νεολαία της πόλης δεν μπορεί να μετακινηθεί, να βρει προσιτό σπίτι, να σχεδιάσει το μέλλον της” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαουλίδης για τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας όλα τα ζητήματα της πόλης που εδώ και μήνες θέτει στην ατζέντα.

Στην ολοκλήρωση της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του προχώρησε σε μια προσωπική δέσμευση.

“Θέλω από αυτό το βήμα να δεσμευτώ ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, για να τιμήσουμε τις χιλιάδες των θυμάτων σε μια από τις μεγάλες Γενοκτονίες του 20ου αιώνα, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Για επανεκκίνηση της προσπάθειας Διεθνούς Αναγνώρισης. Ένας αγώνας όχι μόνο για τους Πόντιους , αλλά και τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες, τους Καπαδόκες και τους Αρμένιους. Ένας αγώνας για προγόνους. Ένας αγώνας όμως και για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement