Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σχολικές εκδρομές: Με ποια μέτρα επιστρέφουν – Τι θα ισχύει

Published

on

Από την 1η Μαρτίου επιτρέπεται οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τις σχολικές εκδρομές. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ημερήσιοι περίπατοι και εκπαιδευτικές εκδρομές που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, με την τήρηση βέβαια των υγειονομικών μέτρων, ενώ από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες εκδρομές που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις των μαθητών με την διενέργεια σελφ τεστ και rapid test.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας άλλαξε άρδην το τοπίο και στον χώρο των σχολικών εκδρομών που μετά από μία πολύμηνη περίοδο, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις εκδρομές τους. Το «πράσινο φως» άναψε χθες η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ύστερα από σύσκεψη στην οποία μετείχε και η υπουργός Παιδείας, και η κυβέρνηση προχώρησε στην άμεση υλοποίηση της σχετικής απόφασης με το υπουργείο Παιδεία να προχωρά στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, από την 1η Μαρτίου μπορεί να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Για τις πολυήμερες εκδρομές προβλέπονται τα εξής:

– Rapid test 48 ώρες προ της αναχώρησης για εκπαιδευτικούς συνοδούς και μαθητές, εμβολιασμένους και μη
– Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί
– Κατά τις εκδρομές και τις επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ».

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement