Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον Δυτικό Προαστικό Σιδηρόδρομο

Το έργο έπεσε στο τραπέζι της συνάντησης Απ.Τζιτζικώστα – Κ.Καραμανλή.

Ο Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης, ένα έργο που έμεινε για χρόνια στα χαρτιά, επανεργοποιείται με κοινή απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο ήταν μεταξύ άλλων που συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες. Οι προμελέτες υπάρχουν και σύντομα θα αρχίσουμε τις μελέτες. Ο στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει έναν σύγχρονο προαστιακό σιδηρόδρομο για τη δυτική πλευρά της πόλης», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Οι περιοχές που θα εξυπηρετήσει είναι Σίνδος, Καλοχώρι, Διαβατά, Μενεμένη, Διαλογή, Κορδελιό, Εύοσμος, Επτάλοφος, Μητιληνάκια, ο νέος κι ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, αλλά και μελλοντικά τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά, Παπακυριαζή, Μ.Αλεξάνδρου.

Η συνάντηση είχε θέμα την εξέλιξη των βασικών έργων υποδομής της Κεντρικής Μακεδονίας και έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλα και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης μιας σειράς εμβληματικών έργων υποδομής για όλη την Κεντρική Μακεδονίας, που αποτελούν έργα προτεραιότητας: FlyOver στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, μετρό Θεσσαλονίκης, ΟΑΣΘ, σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αθήνας σε 3,5 ώρες, αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης, οδικές συνδέσεις Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο και αντιπλημμυρική θωράκιση των Σερρών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement