Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Αντίστροφη μέτρηση για το Πάρκο των Ήχων – Θεμελιώθηκε σήμερα το έργο

Σίμος Δανιηλίδης: Χώρος-στολίδι για όλη την ευρύτερη περιοχή

Ένας ακόμη χώρος πρασίνου και αναψυχής γεννιέται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Συκεών στην περιοχή Δροσιά.

Πρόκειται για το Πάρκο των Ήχων, όπου οι εργασίες δημιουργίας και ανάπλασης εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα το έργο να παραδοθεί νωρίτερα από τη συμβατική του υποχρέωση. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα το πρωί κατά την τελετή της θεμελίωσης του έργου, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του ιερέα του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου, Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Ελένης Συκεών π. Εμμανουήλ.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "TO napKo ΤΩΝ ΗΧΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΚΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- Θ.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ TON ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΜΟ κ. Συκιές,23 Δεκεμβρίου 2021"

«Πρόκειται για έναν χώρο που θα είναι στολίδι όχι μόνο για την περιοχή των Συκεών αλλά για όλη την ευρύτερη περιοχή, ένας χώρος ο οποίος θα διαμορφωθεί όχι μόνο ως χώρος πρασίνου αλλά και ως χώρος δραστηριοτήτων των μικρών και των μεγαλύτερων παιδιών. Μάλιστα, η πρωτοπορία του και η πρωτοτυπία του είναι ότι τα παιχνίδια τα οποία θα τοποθετηθούν θα είναι μηχανήματα-παιχνίδια που θα παράγουν ήχους μουσικής», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος θεμελίωσε το έργο παρουσία των αντιδημάρχων Στέλιου Γκατζέ (Τεχνικών Έργων), Μιχάλη Βουλγαρίδη (Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής), του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τσακιρίδη, του προέδρου της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη, του διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη και υπηρεσιακών στελεχών.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υπεύθυνου της κατασκευάστριας εταιρίας, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κοινωνία τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς οι εργασίες πέρασαν σε προχωρημένο στάδιο. Αυτές άρχισαν αμέσως με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρία (Οκτώβριος 2021), με τα ειδικά συνεργεία και με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μηχανήματα να εγκαθίστανται στον χώρο προχωρώντας σταδιακά στις χωματουργικές εργασίες και στις πρόδρομες διαμορφώσεις των δικτύων.

Το έργο

Το συνολικό εμβαδό της έκτασης, η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Μεσολογγίου, Πλαστήρα, Λευκάδος και Μελίνας Μερκούρη, είναι 3.014,74 τμ. εκ των οποίων τα 1.907,74 τ.μ. αποτελούν χώρο πρασίνου.

Στον χώρο αυτόν θα φυτευτούν 40 νέα μεγάλα δένδρα και 250 θάμνοι, καλλωπιστικά φυτά και αναρριχώμενα, ενώ θα εγκατασταθούν και μουσικά όργανα (μεταλλόφωνο, λιθόφωνο, όργανα μεταφοράς ήχου). Την όμορφη και πρωτοποριακή εικόνα, συμπληρώνει ένα σιντριβάνι με παγκάκια, πέργκολες και ειδικούς διαδρόμους.

Για τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του χώρου πρασίνου-Πάρκου των Ήχων και του οδοστρώματος της οδού Μεσολογγίου (εμβαδού 1.107 τ.μ.) θα γίνει διάνοιξη της οδού και κατασκευή πεζοδρομίου, με πρόβλεψη 12 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων με εσωτερικό διάδρομο κίνησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 958.000 ευρώ και το μεγάλο τμήμα του πάρκου, που καλύπτεται από το ΕΣΠΑ, και 280.000 ευρώ για το υπόλοιπο τμήμα που καλύπτεται από πόρους του δημοτικού ταμείου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement