Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αυστηρότερα μέτρα έως 16/3 στις μετακινήσεις – Τι ισχύει για τα SMS

Published

on

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, στη Θεσσαλονίκη τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί

Στο βαθύ κόκκινο μπήκε από σήμερα η Θεσσαλονίκη με την κυβέρνηση να ανακοινώσει αλλαγές στον τρόπο χρήσης τής κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, των SMS δηλαδή που στέλνουμε προκειμένου να μετακινηθούμε.

Οι αλλαγές στα sms ισχύουν από το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί , προκειμένου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6.

Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Εφιστούμε την προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, στη Θεσσαλονίκη η οποία είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement