Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τσικνοπέμπτη για χιλιάδες ανθρώπους σε δημοτικά και ενοριακά συσσίτια

Published

on

Θα διατεθούν πακέτα με περισσότερο κρέας σε πολίτες που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό

Το… τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σε χιλιάδες πολίτες που καταφεύγουν καθημερινά στα ενοριακά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία στρώνουν σήμερα εκκλησία και δήμοι της Θεσσαλονίκης, εθελοντές των οποίων ετοίμασαν πακέτα με γεύματα που λόγω της ημέρας περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος.

Κοτόπουλο, κιμά, μοσχάρι και σουβλάκια σε γενναιόδωρες μερίδες θα μοιραστούν σήμερα το μεσημέρι σε 150 άτομα στην Καλαμαριά, πολλά από τα οποία, όπως κάθε μέρα, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις θα παραλάβουν το μεσημέρι το γεύμα της Τσικνοπέμπτης, ενώ σε άλλους θα παραδοθεί στο σπίτι, από το προσωπικό του δήμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του makthes.gr, περισσότερες από 160 μερίδες με… γιορτινό μενού που περιέχει μπόλικο κρέας θα μοιράσει σε πακέτα μέσω του δημοτικού συσσιτίου και ο δήμος Νεάπολης – Συκεών. Σύμφωνα με την προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών Μάρω Βασάρα, τα πακέτα είναι συσκευασμένα και παραδίδονται κάθε μέρα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο σήμερα Τσικνοπέμπτη, όπως είπε, το πακέτο που θα παραλάβουν οι δικαιούχοι είναι πιο πλούσιο σε κρέας, σε μια προσπάθεια του δήμου να τους δείξει έμπρακτα ότι δεν τους ξεχνά ούτε σήμερα, που όλος ο κόσμος θα τσικνίσει σπίτι του.

Αποστολή 8.000 πακέτων από την Μητρόπολη

Την ίδια ώρα… στρατός από εθελοντές εργάστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες στα 50 και πλέον ενοριακά συσσίτια της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, προκειμένου να ετοιμάσουν 8.500 πακέτα με κρέας και άλλα τρόφιμα που οι περισσότεροι παρέλαβαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, για να μαγειρέψουν σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι χθες και σήμερα.

Ο υπεύθυνος της ενορίας Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, πατήρ Γεώργιος, εξηγεί ότι καθημερινά μόνο στη δική του ενορία μοιράζονται 400 μερίδες φαγητού και αν υπήρχε άλλη δυνατότητα, όπως είπε, θα δίνονταν περισσότερες. Σήμερα Τσικνοπέμπτη, λόγω και νέων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αντί έτοιμου φαγητού μοιράστηκαν πακέτα με νωπό κρέας., «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η πανδημία την επιδείνωσε. Η φτώχεια είναι ίδια καθημερινά και δεν κοιτά αργίες. Ωστόσο εμείς φροντίσαμε να τους στείλουμε λίγο περισσότερο κρέας για να γιορτάσουν σήμερα την ημέρα, όπως όλοι οι άλλοι άνθρωπο» επισήμανε ο πατήρ Γεώργιος.

Πηγή: makthes.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement