Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Χρ.Σταϊκούρας: Χρήσιμο και αναγκαίο το Flyover για τη Θεσσαλονίκη- Έτοιμο το Μετρό το Νοέμβριο

Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για τα δυο έργα

Στα δυο μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, το Μετρό και το Flyover, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του.

«Πράγματι, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια, με στόχο τις σύγχρονες υποδομές και τις ασφαλείς μεταφορές. Ανάμεσα σε αυτά και τα μεγάλα, εμβληματικά έργα», είπε ο υπουργός.

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη, αφού διαθέτει τα πλέον καινοτόμα συστήματα και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας», τόνισε ο κ.Σταικούρας. 

Για το έργο του Flyover συμπλήρωσε πως «η κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Πρόκειται για χρήσιμο και αναγκαίο έργο για την πόλη.

Και αυτό γιατί από τη νέα περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα μπορούν να διέρχονται – ελεύθερα διοδίων – 10.000 οχήματα ανά ώρα, όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement