Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Βαρνάβας: ‘Ηρθε η ώρα της Ανάστασης για τη ζωή μας, για τον τόπο μας

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

«Να κρατήσουμε ζωντανό το φως της ελπίδας. ‘Ηρθε η ώρα της Ανάστασης για τη ζωή μας, για τον τόπο μας, για όλους όσοι με απορία και απογοήτευση αναζητούν την αλήθεια και τη ζωή» αναφέρει στο Αναστάσιμο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

«Σήμερα όλα είναι καινούργια. Σήμερα όλα λάμπουν από το αναστάσιμο φως. Μη φοβάστε το σκοτάδι. Κανένα σκοτάδι, όσο βαθύ και αν είναι, όσο και αν προκαλεί και απειλεί, δεν μπορεί να επιβληθεί στις ζωές των ανθρώπων, διότι τον τελευταίο λόγο στην ιστορία τον έχει η δύναμη της αγάπης του Χριστού. Ας αντλήσουμε λοιπόν θάρρος από τη σημερινή γιορτή. Το μέλλον απαιτεί από τους πιστούς την προσφορά ενός οράματος για να ζήσει ο κόσμος», συμπληρώνει ο Μητροπολίτης.

Ο κ.Βαρνάβας υπογραμμίζει: «Εμείς είμαστε πλέον η επιβεβαίωση της νίκης Του. Να γίνουμε πολίτες μιας άλλης ανθρωπότητας, μέσα στην οποία θα κινούμαστε και θα ενεργούμε όχι με την εξουσία της κοσμικής νοοτροπίας, με τη δύναμη της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αλλά με τη δύναμη της αγάπης, αγάπης θυσιαστικής και χωρίς όρια. Να ωριμάζουμε μέσα στην αγάπη, με λιγότερο φόβο και λιγότερες προκαταλήψεις. Να αγαπάμε τους εχθρούς μας και αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς. Σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από φύλο, γλώσσα, καταγωγή και οικονομική επιφάνεια εμείς να βλέπουμε τον ίδιο τον Κύριο, που μας καλεί σε συνάντηση. Οποιος δεν δέχεται τον άλλον ως πρόσωπο, ως ομάδα, ως ιδιαίτερη κοινότητα, ως λαό, αρνείται το πνεύμα της Ανάστασης. Η Ανάσταση του Χριστού σώζει όλο το ανθρώπινο γένος. Συναδελφώνει τους πάντες. Ζωογονεί τα πάντα».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement