Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «1821. Χρόνια δοξασμένα» του Δ.Κορδελιού Ευόσμου

Εγκρίηκε εκ νέου από το υπουργείο Παιδείας – Συμμετοχή σχολείων

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το οποίο υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο σχολικό έτος 2021-2022, έλαβε εκ νέου έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων καθώς και σε όλα τα Γυμνάσια-Λύκεια, όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ομογένειας.

“Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με τίτλο: «1821. Χρόνια Δοξασμένα», κατάφερε να γίνει η αφετηρία για ένα μοναδικό ταξίδι στις ένδοξες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Ένα ταξίδι που συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση του επετειακού έτους, καταφέρνοντας με τρόπο σύγχρονο και ελκυστικό, να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών, ενισχύοντας την αγάπη τους για την ελληνική ιστορία” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Υπεύθυνος εκπόνησης και υλοποίησης  του προγράμματος:

Κυριάκος Χατζηκυριακίδης,  Δρ. Ιστορίας

Η “ταυτότητα” του εκπαιδευτικού προγράμματος «1821. Χρόνια Δοξασμένα»

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρακινήσει και να δώσει ερεθίσματα στους μαθητές/τριες να ασχοληθούν με την Ιστορία, να γνωρίσουν πρόσωπα και γεγονότα της περιόδου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην κατάκτηση της γνώσης μέσω της εμπειρίας, με ενεργή συμμετοχή σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας και μακριά από τη στείρα, πολλές φορές, προσέγγιση της Ιστορίας στο σχολείο, προσέγγιση που βασίζεται και ενισχύει τη διαδικασία της αποστήθισης.

Με παιγνιώδη τρόπο οι μαθητές/τριες Δημοτικών και Γυμνασίων και Λυκείων θα εξοικειωθούν με τη σημαντικότερη “σελίδα” της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού όχι (μόνο) μέσα από τα βιβλία, αλλά με έναν πιο άμεσο και διαδραστικό τρόπο.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλ. 23130771033.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement