Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Uncategorized

Προσεισμικός έλεγχος δημοτικών και σχολικών κτιρίων Δ.Παύλου Μελά

Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Προσεισμικός έλεγχος δημοτικών και σχολικών κτιρίων Δήμου Παύλου Μελά», στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με ποσό χρηματοδότησης 27.572,69 ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παύλου Μελά στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείτε με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το χρηματοδοτούμενο έργο αφορά σε δύο υποέργα. Το 1ο υποέργο αφορά στον προσεισμικό έλεγχο δημοτικών και σχολικών κτιρίων του Δήμου Παύλου Μελά και το 2ο δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την αντισεισμική προστασία δημοτικών και σχολικών κτιρίων.

Πιο αναλυτικά το 1ο υποέργο περιλαμβάνει: -Υποέργο 1 (18.400,00€): «Προσεισμικός έλεγχος δημοτικών και σχολικών κτιρίων Δήμου Παύλου Μελά». Αναλυτικότερα ο Πρωτοβάθμιος έλεγχος θα διενεργηθεί σε 46 κτιριακές υποδομές-48 κτίρια, από τα οποία 26 αφορούν σχολικές μονάδες, 5 κτιριακές υποδομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, 4 αθλητικές υποδομές και 11 κτίσματα με δημοτικές κοινωφελείς χρήσεις. Περιλαμβάνει την βαθμονόμηση και αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τον Ταχύ Οπτικό Έλεγχο και επιλογή εκείνης της ομάδας επισφαλών υποδομών για τις οποίες απαιτείται οπωσδήποτε περαιτέρω έλεγχος.

Υποέργο 2 (9.172,69€): «Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης για την αντισεισμική προστασία δημοτικών και σχολικών κτιρίων Δήμου Παύλου Μελά». Αφορά σε δράσεις διάχυσης της πληροφορίας και ευαισθητοποίησης του κοινού στα θέματα της αντισεισμικής προστασίας. Το έργο υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δικαιούχων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement