Την ευκαιρία να τοποθετηθούν γύρω από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, την κλιματική κρίση και την αειφορία θα έχουν την ευκαιρία περισσότεροι από 600 μαθητές
Την 1η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης» θα φιλοξενήσει αύριο το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης.
Στις εργασίες της συνάντησης που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου θα δώσουν δυναμικό «παρών» 27 μαθητικές ομάδες και περισσότεροι από 600 μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Πελοπόννησο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της από κοινού σύστασης και λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με συνεργαζόμενους φορείς την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του δήμου Νεάπολης – Συκεών και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Πέλλας.
Στόχος της 1ης Πανελλήνιας Μαθητικής Περιβαλλοντικής Συνάντησης είναι να δώσει «βήμα» στους μαθητές να τοποθετηθούν σε σύγχρονα ζητήματα περιβάλλοντος και αειφορίας, να αναδείξει το έργο των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και να επιβραβεύσει τη μαθητική πρωτοβουλία, συμμετοχή και δράση, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και συνύπαρξης μέσα από το μοίρασμα και την ανταλλαγή.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο Δίκτυο και την αυριανή διοργάνωση και δεσμεύεται να συνεχίσει να ενθαρρύνει και να ενισχύει ανάλογες πρωτοβουλίες.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης κάνει λόγο για μία ξεχωριστή διοργάνωση που δείχνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα ενώ από την πλευρά της η υπεύθυνη του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας Δέσποινα Μιχελάκη κάνει λόγο για μία πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία με πανελλαδική συμμετοχή και σημαντικό παιδαγωγικό αποτύπωμα που έχει στο επίκεντρο της το περιβάλλον και την προσοχή που αξίζει να του δίνουμε.
Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν στη διοργάνωση παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στις θεματικές ενότητες του Δικτύου οκτώ σχολικές μονάδες από 4 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Δ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Δ.Π.Ε. Έβρου) και 19 σχολικές μονάδες από 8 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας (Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας, Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, Δ.Δ.Ε. Λάρισας, Δ.Δ.Ε. Πιερίας, Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας, Δ.Δ.Ε. Φλώρινας).